Βιβλία

12χρονη Ινδή δημιούργησε βιβλιοθήκη για άπορα παιδιά (Video)

Η νεότερη βιβλιοθηκάριος στην Ινδία προσφέρει αξιοθαύμαστο έργο. Η 12χρονη Yashoda D. Shenoy δημιούργησε με δική της πρωτοβουλία μια ελεύθερη βιβλιοθήκη με σκοπό να προσφέρει σε άπορα παιδιά και ανθρώπους κάθε ηλικίας πρόσβαση στη γνώση.

Η ίδια διαβάζει φανατικά βιβλία από τα οκτώ χρόνια της, αλλά στο παρελθόν δεν είχε ιδέα για το κόστος τους. Συνειδητοποιώντας λοιπόν ότι υπάρχουν συνομήλικοί της που δεν έχουν ακόμα και ελάχιστες ρουπίες για να αγοράσουν έστω και ένα, αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα.

Με τη βοήθεια του πατέρα της, έκανε μια ανάρτηση στο Facebook κοινοποιώντας ότι σκόπευε να ανοίξει μια ελεύθερη βιβλιοθήκη και η ανταπόκριση στην έκκληση για δωρεές ήταν εντυπωσιακή. Σε ένα μήνα κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 2.000 τίτλους.

Πλέον η βιβλιοθήκη της έχει πάνω από 3.500 βιβλία. «Τα έχουμε χωρίσει σε λογοτεχνικά -διηγήματα, μυθιστορήματα και ποιήματα μεταξύ άλλων- και μη λογοτεχνικά» σχολιάζει η ίδια. Υπάρχουν βιβλία στα αγγλικά και σε πολλές τοπικές διαλέκτους της Ινδίας.

Η πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του 12χρονου κοριτσιού είναι, φυσικά, εντελώς, δωρεάν. Η μοναδική υποχρέωση των μελών της είναι να επιστρέψουν τα βιβλία μέσα σε δεκαπέντε μέρες. Υπάρχει μάλιστα και η δυνατότητα της παράδοσης ενός βιβλίου κατ’ οίκον, για ηλικιωμένους και άτομα με κινητικές δυσκολίες.

«Αν είσαι βιβλιοθηκάριος, κάποια μέρα πρέπει να πάρεις σύνταξη. Αλλά αν έχεις τη δική σου βιβλιοθήκη, την κρατάς για πάντα» δηλώνει η έφηβη Ινδή με τους μακροχρόνιους προβληματισμούς.

Δείτε παρακάτω την ιστορία μιας γυναίκας που μετέτρεψε σε βιβλιοθήκη τον κορμό ενός γέρικου δέντρου

Πηγή: womantoc.gr

Check Also

Μπαμπάς - Συρία - Βόμβες

Συρία: Μπαμπάς μαθαίνει την κόρη του να γελά με τις βόμβες (VIDEO)

Τα περισσότερα παιδιά θα φώναζαν και θα έκλαιγαν από φόβο αν άκουγαν βόμβες. Αλλά η τρίχρονη κόρη του Αμπντουλάχ Αλ-Μοχάμαντ Σάλβα γελά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *