Backpackbrothers

Δύο αδέλφια από την Ελλάδα ταξιδεύουν στην άλλη άκρη του κόσμου για καλό σκοπό (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δύο σάκους με… θέληση, αποφασιστικότητα, μεράκι κι όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστούν μαζί τους, γέμισαν δύο αδέρφια από την Κρήτη που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στην Τανζανία της Αφρικής, με στόχο να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Ο λόγος για τους “The BackPack Brothers“, δηλαδή τον Βαγγέλη και τον Σαράντη Σιμάκη, δύο νέους ανθρώπους με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό και πολύ μακρινό ταξίδι για καλό σκοπό.

“Με τον αδελφό μου μας ενώνει το πάθος μας για την εξερεύνηση του κόσμου, η μεγάλη μας αγάπη για τον εθελοντισμό και η ικανοποίηση που νιώθουμε όταν μπορούμε να προσφέρουμε”, τονίζει ο Βαγγέλης, μιλώντας στο ThessToday.gr και σημειώνοντας πως “έχουμε επιλέξει να συνδυάζουμε τα ταξίδια μας με τον ενεργό εθελοντισμό και την προσφορά. Αυτό μας κάνει χαρούμενους. Στόχος μας, με τη βοήθεια του κόσμου, να συνεχίσουμε να το κάνουμε”.

“Φέτος πάμε να φτιάξουμε ένα κέντρο βιώσιμης γεωργίας. Πάμε να τους παρουσιάσουμε ένα βιοκλιματικό εγχείρημα. Επί της ουσίας να τους μάθουμε να κάνουν μία σωστή χρήση της γης τους. Να τους βοηθήσουμε να προστατέψουν το περιβάλλον τους, να διασφαλίσουμε την καλύτερη παραγωγή της τροφής τους, αλλά και την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων με μία εναλλακτική πηγή εισοδήματος”, αναφέρει ο Βαγγέλης.

Ο Σαράντης είναι ιδιαίτερα γνωστός για την πλούσια εθελοντική του δράση τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Κρήτη. Μέσα από την ομάδα που έχει ιδρύσει, οι «ΑΤΑΧΤΟΙ», έχει προσφέρει εντός και εκτός Κρήτης σπουδαία πράγματα (περισσότερες πληροφορίες εδώ). Όπως αναφέρει με κάθε ευκαιρία, “θέλουμε ο κάθε άνθρωπος να σηκωθεί από τον καναπέ και να ξεκινήσει να προσφέρει. Γι’αυτό τα ταξίδια μας στέλνουν ένα κοινωνικό μήνυμα”.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιεί ένα τέτοιο ταξίδι. Τον Φλεβάρη του 2018, είχε ταξιδέψει για να προσφέρει στο Νεπάλ και πέρυσι είχε πάει για πρώτη φορά στην Τανζανία που ετοιμάζεται να πάει και φέτος. Βέβαια, μπορεί ο προορισμός να είναι ο ίδιος, η διάθεση για βοήθεια και νέες εμπειρίες επίσης, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιήσει ένα τέτοιο ταξίδι μαζί με τον μικρότερό του αδελφό.

Ο Βαγγέλης από την άλλη έχει ταξιδέψει αρκετές φορές στην Ευρώπη. Όπως δηλώνει, το “μικρόβιο” για νέες περιπέτειες είναι οικογενειακό.

Η αποστολή στην Τανζανία γίνεται μέσα από τον Εθελοντικό Οργανισμό wheeling2help και η δράση στοχεύει στην προστασία του δάσους της περιοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας.

Συνολικά θα πάνε 4 γκρουπ στο συγκεκριμένο χωριό σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους. Το κάθε γκρουπ αποτελείται από 25 εθελοντές. Οι Backpackbrothers θα βρεθούν στην Τανζανία, με το πρώτο γκρουπ από τις 6 μέχρι τις 22 Νοεμβρίου περίπου.

Τι είναι οι Backpackbrothers

Ένα ακόμη πράγμα που τους χαρακτηρίζει είναι το σακίδιο. Γι’ αυτό και το δικό τους, ξεχωριστό project το ονόμασαν Backpackbrothers.

“Σκεφτήκαμε το συγκεκριμένο όνομα γιατί φοράμε τα σακίδιά μας και πηγαίνουμε να ζήσουμε μία τέτοια εμπειρία, προσφέροντας αρκετά πράγματα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη” εξηγεί ο Βαγγέλης ενώ παράλληλα τονίζει πως “θέλουμε να παρακινήσουμε κι άλλον κόσμο να συμβάλλει σε τέτοια project. Να στείλουμε ένα κοινωνικό μήνυμα, ότι με απλές πράξεις μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όσων ανθρώπων δεχθούν τη βοήθειά μας. Σκοπός μας είναι να πραγματοποιούμε ταξίδια προσφοράς χωρίς όριο απόστασης και να μοιράσουμε όσα παραπάνω χαμόγελα μπορούμε”.

“Σαν Backpackbrothers αυτό που κάνουμε εμείς, πέρα από το περιβαλλοντικό, παραγωγικό και κοινωνικό έργο που θα πάμε με το Wheeling2help να φτιάξουμε το Κέντρο Βιώσιμης Γεωργίας, εγώ κι ο αδελφός μου έχουμε ως στόχο την αγορά σχολικών βιβλίων για τα παιδιά του χωριού, των οικογενειών που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Τα βιβλία είναι αρκετά ακριβά και πρέπει να αγοραστούν από εκεί, διότι είναι στη δική τους γλώσσα. Από εδώ μπορούμε να τους πάμε γραφική ύλη. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όσα παιδιά γίνεται. Και με την αγορά των βιβλίων αυτών να έχουν καλύτερη εκπαίδευση κι ένα καλύτερο μέλλον”, σημειώνει.

Οι αντιδράσεις των φίλων και της οικογένειας

Σίγουρα δεν είναι το πιο σύνηθες μία ημέρα να ανακοινώνεις στους φίλους και τους γονείς σου ότι θα πας σε χώρα της Αφρικής – μία πτήση που έχει διάρκεια 15-18 ωρών.

Όπως εξομολογείται ο Βαγγέλης ήταν τυχερός, διότι η οικογένειά του αντιλαμβάνεται το σημαντικό έργο που προσφέρουν μέσα από αυτές τις δράσεις, τα ταξίδια και τον εθελοντισμό. Βέβαια όπως λέει, μιλώντας στο ThessToday.gr, “η μητέρα μας δεν παύει να είναι αυτό που λέμε “Ελληνίδα μαμά”. Οπότε σίγουρα ανησυχεί, αγχώνεται και σκέφτεται ότι ένα τέτοιο ταξίδι έχει κινδύνους, ωστόσο, μας στηρίζει”.

“Στους φίλους μας έφτανε μόνο λίγη ώρα να τους εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Οι άνθρωποι που μας γνωρίζουν σίγουρα δεν έπεσαν από τα σύννεφα μόλις τους ανακοινώσαμε αυτό το ταξίδι” υπογραμμίζει ο Βαγγέλης, αναφέροντας πως ο Σαράντης εδώ και χρόνια πραγματοποιεί διάφορα ταξίδια.

Να σημειωθεί, πως μπορεί να πραγματοποιούν ένα τέτοιο ταξίδι προσφοράς για πρώτη φορά μαζί, αλλά στο παρελθόν, έχουν συμμετάσχει σε πάρα πολλές εθελοντικές δράσεις από κοινού.

Η στήριξη του κόσμου

“Αρκετός κόσμος από την πρώτη στιγμή που έμαθε γι’αυτό το ταξίδι μας στέλνει μηνύματα, θέλει να μάθει τι είναι αυτό που ετοιμαζόμαστε να κάνουμε, τι θα προσφέρουμε και με ποιόν τρόπο μπορεί να βοηθήσει” λέει ο Βαγγέλης και επισημαίνει πως όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project, δηλαδή το χτίσιμο του KILIMO+, ένα κέντρο βιώσιμης γεωργίας στο χωριό Gongo, θα συμβάλουν για την καλύτεροι ζωή των κατοίκων.

Πως μπορείτε να στηρίξετε

Μέσω ενός Foundation κάνοντας μία μικρή ή μία μεγάλη δωρεά.

Επίσης, μπορείτε να βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα την ομάδα Backpackbrothers που είναι ιδιαίτερα ενεργή, να δείτε φωτογραφίες από τα ταξίδια τους και να επικοινωνήσετε μαζί τους στο Facebook και το Instagram.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η ομάδα της wheeling2help επισκέπτεται τακτικά τα τελευταία χρόνια την Τανζανία.

Ενδεικτικά, το 2014 βρέθηκαν στο χωριό Gongo, όπου με χρήματα που συγκέντρωσαν από διαδικτυακές καμπάνιες, έβαψαν και εξόπλισαν με φάρμακα το τοπικό ιατρείο. Το 2017, επισκέφτηκαν για δεύτερη φορά το χωριό με 50 Έλληνες εθελοντές χτίζοντας μία φάρμα πουλερικών, η οποία προσέφερε έναν εναλλακτικό τρόπο εισοδήματος των ντόπιων. Ομοίως, το 2019, 100 εθελοντές συνέβαλαν στο να χτιστούν τουαλέτες και κουζίνα για το δημοτικό σχολείο καθώς και ένα κέντρο εναλλακτικού εισοδήματος και ενδυνάμωσης για τις γυναίκες του χωριού.

Μάλιστα, παρακάτω μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν από το περσινό τους ταξίδι στην Τανζανία.

(σ.σ οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από την ομάδα Backpackbrothers).

Ακολουθήστε το TipTop.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι!

Πηγή: ThessToday.gr

Check Also

Προορισμοί

Οι 10 πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο

Τα ταξίδια μπορεί να είναι απολαυστικά αλλά καμιά φορά κρύβουν κινδύνους. Αυτοί είναι οι 10 πιο επικίνδυνοι προορισμοί στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.