Σπίτια

Συγκινητικό: Κολλητοί έχτισαν σπίτια δίπλα – δίπλα για να γεράσουν μαζί (pic)

Τέσσερα ζευγάρια αποφάσισαν να χτίσουν το μέλλον τους στο Τέξας. Αυτοί οι οκτώ κολλητοί φίλοι επινόησαν μια οικολογική πόλη κατασκευασμένη από μικροσκοπικά σπίτια και ο αρχιτέκτονας Ματ Γκαρσία έκανε την επιθυμία τους πραγματικότητα.

Οι καμπίνες, που βλέπουν τον ποταμό Llano έξω από το Ώστιν του Τέξας, κοστίζουν περίπου 40.000 δολάρια η καθεμιά και είναι φιλικές προς το περιβάλλον και βιώσιμες.

Τα ζευγάρια σκοπεύουν να συνταξιοδοτηθούν και να ζήσουν στο ακίνητο που ονόμασαν ‘Llano Exit Strategy’. Ο Γκαρσία εξήγησε ότι η ιδέα ήταν να δώσει ένα ζεστό συναίσθημα που θα αντισταθμίσει το κρύο του μετάλλου στο εξωτερικό.

Το κτίσμα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ευαίσθητη στους περιορισμένους υδάτινους πόρους μιας περιοχής που είναι κλειδωμένη σε μια ξηρασία που πλήττει ολόκληρο το Τέξας.

Το φινίρισμα υψηλής σχεδίασης δεν κοστίζει πολλά χρήματα και οι ανακλαστικοί τοίχοι και τα μονωμένα παράθυρα εξασφαλίζουν ότι η θερμότητα αντανακλάται, έτσι ώστε οι καμπίνες να διατηρούνται δροσερές ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι εσωτερικοί χώροι έχουν κατασκευαστεί με κόντρα πλακέ και οι κεκλιμένες στέγες συλλαμβάνουν έως και 50.000 γαλόνια βρόχινου νερού σε μεγάλα βαρέλια ή δεξαμενές που θα προσφέρουν άρδευση στο ακίνητο. Εκτός από τις καμπίνες, υπάρχει επίσης μια κοινόχρηστη κουζίνα 1500 τετραγωνικών ποδιών με μεγάλες, από ανοξείδωτο χάλυβα συσκευές, καθώς και ένα υπνοδωμάτιο για τους επισκέπτες.

Το υπνοδωμάτιο των ξένων είναι εξοπλισμένο με κουκέτες και μια μεγάλη βεράντα πεύκου με οκταγωνικά ξύλινα τραπέζια πικνίκ όπου μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία και την θέα.

Τα πολλαπλά παράθυρα αφήνουν πολύ φως να μπαίνει μέσα στις καμπίνες, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν να θαυμάσει κανείς το φυσικό τοπίο. Κάθε καμπίνα έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή θέα, χωρίς καμία καμπίνα να εμποδίζει την θέα της άλλης καμπίνας.

Ενώ όλο το καταφύγιο θα πάρει περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί, αυτοί οι οκτώ φίλοι απολαμβάνουν ήδη τις γαλήνιες αποδράσεις τους και ανυπομονούν να περάσουν τη συνταξιοδότησή τους εκεί.

Πηγή: parallaximag.gr

Check Also

Προορισμοί

Οι 10 πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο

Τα ταξίδια μπορεί να είναι απολαυστικά αλλά καμιά φορά κρύβουν κινδύνους. Αυτοί είναι οι 10 πιο επικίνδυνοι προορισμοί στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.