Επικίνδυνοι δρόμοι

Οι 10 πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον κόσμο (Φωτογραφίες)

Μόνο κάποιος τρελός, ή κάποιος που πληρώνεται για να το κάνει ή κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει θα μπορούσε να ταξιδέψει ποτέ σε αυτούς τους δρόμους.

Κάθε χρόνο, ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν λόγω τροχαίων ατυχημάτων φθάνει σχεδόν στα 1,3 εκατομμύρια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι από το έτος 2011 έως το 2021 είναι “Μια δεκαετία δράσης για την οδική ασφάλεια”.

Ο θάνατος που προκαλείται από ατύχημα μπορεί να αποφευχθεί μόνο αν οι οδηγοί είναι πιο προσεχτικοί και οδηγούν καλύτερα. Υπάρχουν δρόμοι που ελέγχουν πραγματικά το θάρρος και τις ικανότητες ενός οδηγού.

Το TipTop.gr σας παρουσιάζει τους 10 πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο.

10. Το Pass Stelvio της Ιταλίας

Δρόμοι

Υπάρχουν αρκετοί δρόμοι που φαίνονται πιο επικίνδυνοι από ότι είναι στην πραγματικότητα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να θαυμάζουμε τη γραφική θέα των Άλπεων, για παράδειγμα, αντί να εστιάζουμε την προσοχή μας στο δρόμο.

Αυτή η διαδρομή μοιάζει με σχεδιάκια μικρού παιδιού και έχει πολλές κλειστές στροφές. Έτσι, ποτέ μην ξεγελιέστε περνώντας από το Stelvio Pass στις Ιταλικές Άλπεις.

Είναι τόσο απότομες που απαγορεύεται δια ροπάλου να κοιτάξει κανείς κάτω.

9. Ο αυτοκινητόδρομος Karakoram στο Πακιστάν

Δρόμοι

Συνδέει το Πακιστάν και την Κίνα στο πέρασμα Khunjerab Pass με ύψος 4.693 μέτρων.

Ο δρόμος στο Πακιστάν είναι άστρωτος και το χειρότερο είναι ότι αυτός ο αυτοκινητόδρομος είναι επιρρεπής σε πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ωστόσο, παραμένει ένα τουριστικό αξιοθέατο καθώς ο κόσμος περνάει από κάποια εκπληκτικά φαράγγια κατά μήκος του Παλαιού Δρόμου του Μεταξιού.

Η κυβέρνηση που του έδωσε την ονομασία “Οδός Φιλίας”, παρά τους θανάτους 82 Κινέζων και 810 Πακιστανών εργαζομένων κατά τη διάρκεια της κατασκευής της, η οποία προκλήθηκε κυρίως από κατολισθήσεις.

8. To πέρασμα Los Caracoles στη Χιλή

Δρόμοι

Πρόκειται για τις απότομες στροφές που διαπερνούν τις Άνδεις ανάμεσα στην Uspallata, την Αργεντινή και το Los Andes της Χιλής.

Μιλάμε για μια απομονωμένη περιοχή ύψους 3.176 μέτρων ύψος, και το πιο τρομακτικό είναι τα αρθρωτά φορτηγών που διέρχονται, ενώ αυτός ο δρόμος δεν έχει φράγμα ασφαλείας.

Ωστόσο, αυτός ο δρόμος χρησιμοποιείται επίσης από τουριστικά πούλμαν όταν δεν είναι αποκλεισμένος από το χιόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

7. Το Widow-maker στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δρόμοι

Από το 2006-2008, έχουν γίνει 34 σοβαρά ή θανατηφόρα ατυχήματα. Γι ‘αυτό το 2010, το Ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας ονόμασε αυτόν τον γραφικό επαρχιακό δρόμο από την περιοχή Peak District της Αγγλίας – ως την πιο επικίνδυνη διαδρομή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πολλά από αυτά τα ατυχήματα αφορούν τους μοτοσικλετιστές που απολαμβάνουν τις βουκολικές σκηνές και τον απέραντο ανοιχτό χώρο.

Ωστόσο, οι ‘ύπουλες’ στροφές στο δρόμο και τα απότομα αναχώματα που το καθιστούν πολύ επικίνδυνο και κάπως έτσι ονομάστηκε από τους ντόπιους ως «παραγωγός-χήρας».

6. Η ακτογραμμή στην Κροατία

Δρόμοι

Αυτή η χώρα έχει κατά μέσο όρο 11.650 τροχαία ατυχήματα ετησίως και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Κροατία περιλαμβάνεται στη λίστα της Ένωσης ασφαλών διεθνών Οδικών ταξιδιών για τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο.

Η επιτάχυνση και η συμφόρηση είναι τα προβλήματα που συναντώνται κατά μήκος της παράκτιας οδού της Αδριατικής, τα οποία είναι γνωστά για τις αιχμηρές στροφές και την απουσία των φραγμών ασφαλείας.

5. Η σήραγγα Guoliang των βουνών Taihang στην Κίνα

Δρόμοι

Η σήραγγα Guoliang βρίσκεται στην επαρχία Χενάν, ενώ η Κίνα είναι ιδιαίτερα τρομακτική για τους οδηγούς σήμερα.

Ωστόσο, το 1972, οι κινέζοι οδηγοί που πέρασαν αυτή τη σήραγγα μήκους 1,2 χιλιομέτρων αποδεικνύουν ότι ήταν θανατηφόρα.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της, κάποιοι πέθαναν και αυτή η σήραγγα κατασκευάστηκε κυρίως με εργαλεία χειρός.

Έχει πλάτος 4 μέτρα και 5 μέτρα ύψος και του έχει δωθεί το παρατσούκλι “ο δρόμος που δεν ανέχεται λάθη”, το οποίο σαφώς και ταιριάζει.

4. Το Zoji La Pass της Ινδίας

Επικίνδυνοι δρόμοι

Ανάμεσα στο Ladakh και το Kashmir βρίσκεται το Zoji La Pass, μια ορεινή διαδρομή που μοιάζει με μουντό δρόμο μέσα στα δυτικά Ιμαλάια.

Ωστόσο, αυτός ο δρόμος διατηρεί την κοινότητα του Ladakh συνδεδεμένη με τον έξω κόσμο, αν και συχνά παρεμποδίζεται από το βαρύ χιόνι τον χειμώνα. Σίγουρα πάντως δεν ενδείκνυται για κάποιον που έχει ίλιγγο ή φοβάται τις κατολισθήσεις.

3. Ο αυτοκινητόδρομος του θανάτου του Ιράκ

Επικίνδυνοι δρόμοι

Ένα αεροσκάφος της Σοβιετικής Ένωσης βομβάρδισε τα ιρακινά φορτηγά και δεξαμενές κατά μήκος της εθνικής οδού 80 που ξεκινά από την πόλη του Κουβέιτ προς τη Βασόρα.

Αυτό συνέβη τον Φεβρουάριο του 1991 κατά τη διάρκεια του 1ου Πολέμου του Κόλπου, καταστρέφοντας 2.700 οχήματα, μένοντας έτσι αυτός ο δρόμος στην ιστορία ως « Ο αυτοκινητόδρομος του θανάτου».

Ο αριθμός των θανάτων δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ με ακρίβεια και κυμαίνεται από περίπου 300 έως 10.000.

2. Ο δρόμος του θανάτου της Βολιβίας

Επικίνδυνοι δρόμοι

Είχε προηγουμένως ανακηρυχθεί ως ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου από τη Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης. Ο δρόμος από το La Paz προς το Coroico πέφτει απότομα πάνω από 65 χιλιόμετρα, ώστε ακόμη και ο ηθοποιός Charlie Sheen θα είχε δεύτερες σκέψεις.

Για τους περιπετειώδης ποδηλάτες, αυτός ο δρόμος γίνεται η παιδική χαρά τους όπου στην πραγματικότητα υπάρχει κίνδυνος. Τα υπερπλήρωτα λεωφορεία και τα τοπικά φορτηγά ελίσσονται σε αυτόν τον δρόμο, ο οποίος μερικές φορές ‘πετάει’ στη διαδρομή και σκοτώνει 200 ​​με 300 ανθρώπους το χρόνο.

1. Διάφοροι δρόμοι που χαρακτηρίζονται ως ” οι πιο επικίνδυνοι”, στη διαδρομή από το Jalalabad στο Kabul του Αφγανιστάν

Επικίνδυνοι δρόμοι

Υπάρχουν δύο παράγοντες που καθιστούν αυτή τη διαδρομή επικίνδυνη: είναι ένας στενός, στριφογυρισμένος δρόμος που ανεβαίνει μέχρι τα 600 μέτρα μέσω της εθνικής οδού Kabul Gorge συν του οτι οι Αφγανοί οδηγοί προσπερνούν απερίσκεπτα τα φορτωμένα φορτηγά.

Το σημαντικό είναι να είμαστε ασφαλείς κατά την οδήγηση ή το ταξίδι.

Ακολουθήστε το TipTop.gr στο Facebook, το Instagram και το Twitter

Check Also

Μοντέλο

Άγρια δολοφονία μοντέλου: Την πέταξε ο σύντροφός της από μπαλκόνι

Το μοντέλο του Playboy που εργαζόταν ως θεραπεύτρια του σεξ, φέρεται να δολοφονήθηκε από τα χέρια του συντρόφου της Gareth Pursehouse

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.