Χόμπι

Τα 10 πιο ακριβά χόμπι του κόσμου (Φωτογραφίες)

Τα χόμπι είναι οι δραστηριότητες που μας επιτρέπουν να διώξουμε το άγχος και ταυτόχρονα μας προσφέρουν χαρά. Οι άνθρωποι ξοδεύουν χρόνο για να κάνουν πράγματα που αγαπούν και τα θεωρούν μέρος της ζωής τους και της καθημερινότητάς τους.

Αλλά αν τα χρήματα για εσάς δεν ήταν ποτέ θέμα και είχατε την ελευθερία να τα χρησιμοποιήσετε με οποιονδήποτε τρόπο, τότε θα είχατε να επιλέξετε από έναν καταπληκτικό κατάλογο δραστηριοτήτων που θα ήταν σχεδόν αδύνατον να κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι

Το TipTop.gr σας παρουσιάζει παρακάτω τα 10 πιο ακριβά χόμπι που οι άνθρωποι αγαπούν να κάνουν.

10. Ορειβασία

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν χόμπι που δοκιμάζουν τη συναισθηματική, σωματική και πνευματική ανθεκτικότητα τους. Το συγκεκριμένο χόμπι είναι συνήθως μέσα στις οικονομικές δυνατότητες των ανθρώπων. Ωστόσο, ορισμένοι χρειάζονται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να συνεχίσουν.

Παράδειγμα αυτού είναι η ορειβασία σε πολύ ψηλά βουνά, όπου οι τιμές ξεκινούν από 1.000 και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 100.000 δολάρια.

9. Ο γύρος του κόσμου

Ένα μεγάλο ταξίδι μπορεί να είναι αρκετά ακριβό και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν την πολυτέλεια να αφήσουν ό, τι κάνουν στη ζωή τους για να γυρίσουν τον κόσμο. Το μέσο κόστος για ένα οδικό ταξίδι διάρκειας ενός έτους, με λογικά έξοδα για διαμονή και φαγητό, είναι μεταξύ $ 20.000 και $ 30.000

8. Αγώνες αυτοκινήτου

Ανέκαθεν, ο αγώνας αυτοκινήτων ήταν ένα ακριβό χόμπι, κυρίως λόγω της επικινδυνότητάς του. Μπορείτε να αγοράσετε αυτοκίνητα που προορίζονται για αγώνες με όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό από $ 10.000 έως $ 100.000.

Επιπλέον, η ασφάλεια ζωής για έναν ριψοκίνδυνο οδηγό θα κοστίσει περίπου 566,34 δολάρια το μήνα. Αν δεν είστε δισεκατομμυριούχοι, ο μόνος τρόπος για να καλύψετε το κόστος είναι να τρέψετε στο NASCAR με τα λογότυπα των χορηγών κολλημένα στο αυτοκίνητό σας …

7. Πιλότος ιδιωτικού αεροπλάνου

Χόμπι

Το αρχικό κόστος απόκτησης άδειας πιλότου δεν είναι απαγορευτικό για πολλούς, στις ΗΠΑ- μαζί με τα μαθήματα – υπολογίζεται στα 7,000 δολάρια. Λογικά, αφού τελειώσετε με τα μαθήματα, μπορείτε να αγοράσετε και ένα μικρό ελαφρύ αεροπλάνο, οι τιμές ξεκινούν από $ 15.000.

Το πραγματικό κόστος όμως ξεφεύγει εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσθετες πιστοποιήσεις πέρα από την άδεια του ιδιωτικού πιλότου ή εάν θέλετε να αγοράσετε το δικό σας αεροπλάνο – ειδικά εάν πρόκειται για αυτό το προσωπικό λιαρ τζετ που έχετε βάλει στο μάτι….

6. Μαθήματα χορών Ballroom

Ναι, αυτά τα παραμυθένια ζευγάρια με τα υπέροχα γκλαμ κοστούμια που στροβιλίζονται στην πίστα, έχουν ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα για να φτάσουν στο διαγωνιστικό επίπεδο.

Η εκμάθηση των Ballroom χορών δεν είναι υπερβολικά δαπανηρή, αφού τα ιδιωτικά μαθήματα κοστίζουν από $ 50- $ 200.

Αν το βλέπετε καθαρά ερασιτεχνικά, τότε κανένα (οικονομικό) πρόβλημα. Αν όμως θελήσετε να το κυνηγήσετε παραπάνω – ακόμα και να γίνετε δάσκαλος ή να κερδίσετε σε διαγωνισμούς – τότε θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η τιμή όλων εξαρτάται από τον ανταγωνισμό, τη στολή και άλλα αξεσουάρ που χρειάζονται για να λάμψετε στην πίστα. Ενδεικτικά πάντως, Θα μπορούσε να σας κοστίσει από $ 30.000 έως $ 100.000 για να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς.

I could have dance all night….

5. Skydiving

To να πηδήξεις από αεροπλάνο στο κενό, για κάποιους είναι αυτό που θα ήθελαν κάποια στιγμή να κάνουν στη ζωή τους. Όσοι ήδη το έχουν τολμήσει μια φορά, λένε ότι είναι μοναδική εμπειρία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Αν τους άρεσε όμως τόσο πολύ , που σκέφτονται να το κάνουν συνεχώς ως χόμπι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Skydiving απαιτεί και γερές βουτιές στην… τσέπη: Θεωρείται ιδιαίτερα ακριβό σχετικά με την σχέση κόστους – χρόνου.

Κάθε άλμα τυπικά διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό αλλά κοστίζει $ 150, ή 2,50 δολάρια ανά δευτερόλεπτο! Ο εξοπλισμός, ο εκπαιδευτής και τα σχετικά, είναι φυσικά έξτρα κόστος.

4. Εξωτικά κατοικίδια

Προφανώς, δεν είναι πλέον αποδεκτό να είστε πλούσιοι και να έχετε σκύλο. Αν είστε διάσημοι θα πρέπει να έχετε για κατοικίδιο ζώο κάτι εξωτικό ή άγριο, όπως ένα τσιτά, ένα χταπόδι ή έστω μία μαϊμού.

Για παράδειγμα, ο Nicolas Cage αγόρασε ένα χταπόδι για 150.000 δολάρια για να γίνει καλύτερος ηθοποιός μελετώντας μία άλλη ζωή (!),

Ακόμα και αν τα $ 150.000 είναι σχετικά φθηνά για ένα εξωτικό ζώο, δεν αρκεί μόνο να το αγοράσετε, θα πρέπει να του παρέχετε και την ανάλογη φροντίδα.

Η Kirstie Alley έχει δύο λεμούριους και πληρώνει $ 40.000 – $ 50.000 το χρόνο για δύο άτομα που προσέλαβε για να τους περιποιούνται.

3. Αγώνες ιστιοπλοΐας

Χόμπι

Ξέρεις ότι κάποιος είναι πλούσιος όταν έχει ένα γιοτ. Όταν όμως αγωνίζεται με το σκάφος του – με μεγάλη πιθανότητα να το συντρίψει – τότε ξέρεις ότι είναι πολύ πλούσιος.

Οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες είναι ένα δημοφιλές χόμπι μεταξύ δισεκατομμυριούχων.

Εκτός από το κόστος της… απλής κατασκευής και συντήρησης, χρειάζονται $ 8 έως $ 10 εκατομμύρια για να εξοπλιστεί το γιοτ και να είναι αγωνιστικά έτοιμο.

Επίσης, οι άνθρωποι αυτοί κανονικά κατασκευάζουν δύο πανομοιότυπα γιοτ, σε περίπτωση που ένα από αυτά χαλάσει στη μέση του αγώνα – υπολογίστε λοιπόν τα έξοδα εις διπλούν.

Αν ανήκετε στην κατηγορία του απλού εκατομμυριούχου, καλύτερα να απολαύετε το ποτάκι σας πάνω στο κατάστρωμα και να αφήσετε τους αγώνες για τους Bill Gates του κόσμου….

2. Συλλογή παλιών (Vintage) αυτοκινήτων

Εκτός από μεγάλο γκαράζ, θα χρειαστείτε και πολλά εκατομμύρια, αν θελήσετε να αρχίσετε να συλλέγετε αυτοκίνητα – αντίκες.

Το πιο ακριβό vintage αυτοκίνητο που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία ήταν το 1957: Μία Ferrari 250 Testa Ross (στη φωτό), πωλήθηκε για 16 εκατομμύρια δολάρια.

Αν δεν είστε πραγματικά λάτρεις του είδους και δισεκατομμυριούχος, ίσως είναι καλύτερο να αφήσετε αυτό το χόμπι σε διασημότητες όπως ο Jerry Seinfeld και ο Jay Leno.

1. Συλλέκτης έργων τέχνης

Χόμπι

Το να αγοράσετε τον πίνακα που έφτιαξε ο γείτονάς σου επειδή πιστεύεις ότι στο μέλλον θα γίνει ένας διάσημος ζωγράφος, δεν είναι κακό – η ζωγραφική είναι μία Τέχνη. Ο πίνακας αυτός όμως δεν είναι αναγνωρισμένου ζωγράφου, ούτε έχει ιστορική αξία, οπότε δεν συγκαταλέγεστε στους συλλέκτες αυτού του κόσμου.

Ο πιο ακριβός πίνακας στην ιστορία των δημοπρασιών πωλήθηκε το 2015 για 300 εκατ. δολάρια: Ήταν το «Πότε θα παντρευτείς;» του Πολ Γκογκέν.

Ο Ελβετός συλλέκτης Ρούντολφ Στέχελιν, πάλαι ποτέ στέλεχος των Sotheby’s στον οποίο ανήκε, τον πούλησε έναντι 300 εκατ. δολαρίων σε μουσείο του Κατάρ.

Ακολουθήστε το TipTop.gr στο Facebook, το Instagram και το Twitter

Check Also

Βίντεο: Η μυθική λίμνη του Ηρακλή από ψηλά

Ένα ταξίδι με drone πάνω από την ελώδη λίμνη Στυμφαλία όπου ο μυθικός Ηρακλής έδωσε τη μάχη με τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.