Σκιά

Καλοκαίρι: Πέντε εναλλακτικοί τρόποι για σκιά μέσα στον καύσωνα αν δεν έχεις τέντα

Ο κήπος και το μπαλκόνι αποτελούν προέκταση του σπιτιού μας και είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσουμε μετά από μια κουραστική μέρα.

Ειδικά το καλοκαίρι όταν δεν είμαστε σε διακοπές, εκεί απολαμβάνουμε τις πιο χαλαρές ώρες της ημέρας και τα πιο δροσερά βράδια παρέα με φίλους.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν έχουν κήπο στο σπίτι τους, ούτε τέντα στο μπαλκόνι τους. Και τότε η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και η απουσία της σκιάς δεν σε αφήνουν να καθίσεις ούτε ένα λεπτό στο μπαλκόνι.

Το μπαλκόνι το καλοκαίρι χωρίς τέντα μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη. Οταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και δεν υπάρχει η κατάλληλη σκίαση τότε κανείς δεν θέλει να καθίσει εκεί.

Υπάρχουν όμως εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να προσφέρουν σκιά και έτσι να μπορέσεις να προφυλαχθείς από τον ήλιο και να εκμεταλλευτείς αυτόν τον χώρο.

Το κόστος δεν θα είναι μεγάλο και θα καταφέρεις να διαμορφώσεις ένα δροσερό καταφύγιο ακόμα και τις πολύ ζεστές ώρες της ημέρας.

1. Βάλε ομπρέλα

Ένας τρόπος για να αποκτήσει το μπαλκόνι σου σκιά είναι η τοποθέτηση ομπρέλας που μπορείς να προμηθευτείς από καταστήματα με είδη για τον κήπο και το σπίτι σου. Είναι η πιο απλή, πρακτική και οικονομική λύση. Αν θέλεις να καλύψεις το μεγαλύτερο μέρος του μπαλκονιού σου μπορείς να αγοράσεις μεγαλύτερη ομπρέλα.

2. Βάλε φυτά

Σύμμαχος στη δροσιά μπορεί να είναι πάντα και η ίδια η φύση. Μπορείς να επιστρατεύσεις τη βοήθεια φυτών που θα δημιουργήσουν γωνιές δροσιάς και σκίασης. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς κάποιο αναρριχώμενο φυτό που θα το προσανατολίσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να σκιάσει το μέρος που επιθυμείς. Βρες πρώτα ένα στήριγμα πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί το φυτό σου.

3. Βάλε κουρτίνες

Δεν είχες σκεφτεί ποτέ την διακόσμηση μπαλκονιού με κουρτίνες; Οι κουρτίνες δεν λειτουργούν μόνο διακοσμητικά, αλλά κρατούν και τον ζεστό ήλιο έξω απ’ το μπαλκόνι σου. Επιπλέον, κρατάνε τα αδιάκριτα βλέμματα και την περιέργεια των γειτόνων μακριά και δημιουργούν μια ωραία ατμόσφαιρα. Οι κουρτίνες είναι επίσης μια πολύ οικονομική λύση και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις γύρω-γύρω από το μπαλκόνι.

4. Τοποθέτησε τριγωνικό πανί σκίασης

Το τριγωνικό πανί είναι ένας όμορφος και οικονομικός τρόπος για να προστατευτείς από τον ήλιο. Δίνει στιλ στο μπαλκόνι σου και έτσι μπορείς να έχεις την σκιά που επιθυμείς.

5. Βάλε καλάμι σε ρολό

Μπορείς ακόμα να τοποθετήσεις καλάμι σε ρολό (στόρια από μπαμπού) που αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή σκίασης. Στόρια από μπαμπού τοποθετούνται στην οροφή για να σε προστατεύσουν από τον ήλιο.

Check Also

Σεξ

Πόσες φορές την ημέρα σκεφτόμαστε το σεξ

Εδώ και χρόνια υπάρχει η παγιωμένη αντίληψη ότι οι άνδρες σκέφτονται διαρκώς το σεξ, ενώ οι γυναίκες σπάνια. Σου έχουμε νέα! Οι γυναίκες λατρεύουν το σεξ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.