Νησιά

Τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για το 2019: Τέσσερα ελληνικά στην κορυφή της λίστας

Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός, η ιστορία και η κουζίνα είναι καλύτερα όταν συνδυάζονται με τον παράγοντα της χαλάρωσης σε ένα νησί. Οι θεαματικές ακτογραμμές των καλύτερων νησιών της Ευρώπης – πέντε εκ των οποίων ψηφίστηκαν ανάμεσα στα 15 καλύτερα νησιά του κόσμου – αναδεικνύουν μια ευρεία ποικιλία νησιωτικών παραδείσων, από ηφαιστειώδεις λόφους μέχρι την πιο απαλή άμμο.

Κάθε χρόνο το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure ζητά από τους αναγνώστες του να μοιραστούν και να αξιολογήσουν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες σε όλο τον κόσμο – να μοιραστούν τις απόψεις τους για ό,τι περιλαμβάνει ένα ταξίδι (αερογραμμές, κρουαζιέρες, τοπία, πόλεις, σπα και πολλά άλλα). Οι αναγνώστες αξιολόγησαν τα νησιά σύμφωνα με τις δραστηριότητες και το μέρος, τη φύση και τις παραλίες, το φαγητό και τη φιλοξενία.

Η Ελλάδα κυριαρχεί σε αυτή τη λίστα με τέσσερα νησιά: Σαντορίνη, Πάρος, Κρήτη και η φετινή νικήτρια, η Μήλος. Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης με 90.50 βαθμούς (με άριστα το 100). Στην 2η θέση ακολουθεί η Κρήτη, στην 4η θέση η Πάρος και στην 5η θέση η Σαντορίνη.

Τέσσερα Ιταλικά νησιά επίσης βρίσκονται σε αυτή τη λίστα, συμπεριλαμβανομένου του προστατευόμενου από την UNESCO Λίπαρι και τα Αιολικά Νησιά. Είτε ψάχνετε για ενθουσιασμό ή για αποσύνδεση, κάθε ένα από αυτά τα νησιά προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για μια βαθιά χαλαρωτική εκπνοή, αλλά και εκλεκτό φαγητό, εύκολη μεταφορά, πλούσια ιστορία και μοναδικά νερά που θα θυμάστε ακόμα και αφού επιστρέψετε σπίτι.

Συγκεκριμένα, η πρώτη 10άδα των καλύτερων νησιών της Ευρώπης διαμορφώνεται ως εξής:

1. Μήλος, Ελλάδα (βαθμολογία: 90.50)

2. Κρήτη, Ελλάδα (90.12)

3. Αζόρες, Πορτογαλία (89.77)

4. Πάρος, Ελλάδα (89.37)

5. Σαντορίνη, Ελλάδα (88.53)

6. Σικελία, Ιταλία (88.12)

7. Χβαρ & Νησιά Δαλματίας, Κροατία (86.46)

8. Μαδέρα, Πορτογαλία (86.15)

9. Σαρδηνία, Ιταλία (85.96)

10. Λίπαρι & Αιολικά Νησιά, Ιταλία (85.71)

Οι αναγνώστες όμως ψήφισαν και τα 15 καλύτερα νησιά του κόσμου. Και σε αυτή τη λίστα καταφέρνουν να διακριθούν τα τέσσερα νησιά.

Τα 15 καλύτερα νησιά του κόσμου

1. Σρι Λάνκα

2. Παλαουάν, Φιλιππίνες

3. Μπαλί

4. Μήλος

5. Μαλδίβες

6. Ανγκίλα, Καραϊβική

7. Κρήτη

8. Νήσος Κέιπ Μπρετόν, Καναδάς

9. Κο Λαντά, Ταϊλάνδη

10. Αζόρες , Πορτογαλία

11. Πάρος

12. Νησιά Φίτζι

13. Γκαλαπάγκος, Εκουαδόρ

14. Σαντορίνη

15. Μάουι, Χαβάη

Check Also

Βίντεο: Η μυθική λίμνη του Ηρακλή από ψηλά

Ένα ταξίδι με drone πάνω από την ελώδη λίμνη Στυμφαλία όπου ο μυθικός Ηρακλής έδωσε τη μάχη με τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.