Ελλάδα

Έρευνα: Σε τι είναι πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα

Κάθε χώρα στον κόσμο, όπως και η Ελλάδα, έχει τα δικά της χαρακτηριστικά που την κάνουν ξεχωριστή, που πολλές φορές αλλάζουν ανάλογα με την πολιτική περίοδο που διανύει αλλά και όχι μόνο. Όσο οι γενιές αλλάζουν και oi νέοι άνθρωποι ενηλικιώνονται, βλέπουμε αρκετές φορές διάφορες χώρες να κατακτούν νέες “πρωτιές” σε έρευνες όπως η παρακάτω που θα δείτε.

Για παράδειγμα, ποιος θα περίμενε μερικές δεκαετίες πριν η Ελλάδα να βρίσκετε ανάμεσα στις χώρες με την περισσότερη ανεργία και να είναι οικονομικά… στον “πάτο;”. Πιστεύουμε κανείς, ειδικότερα αυτοί που έζησαν εποχές που κάθε Σαββατοκύριακο είχε μπουζούκια, καζίνο και διασκέδαση, με τα διακοποδάνεια να συμπληρώνουν το “παζλ” που είναι τεράστιο.

Τι δείχνει η έρευνα

Στερεότυπα, συνήθειες, προτιμήσεις ανά τον κόσμο και διακρίσεις για κάθε χώρα. Έκαστος στο είδος του δηλαδή.

Η έρευνα του DogHouse Diaries στηριγμένη σε στατιστικά από το διαδίκτυο, από τη Word Bank αλλά και από το Guinness World Records αποκαλύπτει τι κάνει κάθε χώρα ξεχωριστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Η έρευνα βασίζεται στο χιούμορ αλλά και σε πραγματικά στοιχεία από το διαδίκτυο. Για την ακρίβεια σε «αναφορές» και tags ανά χώρα.

Η Ελλάδα μπορεί να μαστίζεται από την κρίση χρέους και να είναι πρώτη στην Ευρώπη σε ότι αφορά τους δείκτες ανεργίας, κρατάει όμως κι ακόμα μία πρωτιά.

Οι Έλληνες επιβεβαιώνουν τη φήμη που τους θέλει μανιακούς καπνιστές και γι’ άλλη μια φορά γίνονται γνωστοί τοις πάσι για τη συγκεκριμένη τους συνήθεια. Ο τίτλος «Smoking» είναι ενδεικτικός.

Σημειώνεται ότι στον πρώτο χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα, η χώρα μας ήταν πρωταθλήτρια σε κατανάλωση ελαιόλαδου, ενώ στην αναθεωρημένη εκδοχή του, κατατάσσεται πρώτη σε κατανάλωση νικοτίνης.

Το DogHouse Diaries αποκαλύπτει «αμαρτωλά» και «μαύρα» χαρακτηριστικά άλλων χωρών πολύ χειρότερα του δικού μας, όπως το «Cocaine use» ή το «Fascist Movements» που υπερίπτανται πάνω από Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τα «νεοναζιστικά» στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, προκύπτουν και από το γεγονός ότι στη χώρα, τα τελευταία χρόνια έχουν συγκροτηθεί 34 ομάδες – οργανώσεις νεοφασιστών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία περί φυσικών καταστροφών.

Το Μεξικό έχει τους περισσότερους πολίτες που έχουν… χτυπηθεί από κεραυνό ενώ ο Καναδάς βομβαρδίζεται με αστεροειδείς περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, την ώρα που το Καμερούν έχει τις πιο θανατηφόρες λίμνες με δεκάδες άτομα να πνίγονται κάθε χρόνο στα νερά τους.

Ακολουθήστε το TipTop.gr στο Facebook, το Instagram και το Twitter

Check Also

Προορισμοί

Οι 10 πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο

Τα ταξίδια μπορεί να είναι απολαυστικά αλλά καμιά φορά κρύβουν κινδύνους. Αυτοί είναι οι 10 πιο επικίνδυνοι προορισμοί στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.