Φοιτήτριες εξαναγκάστηκαν να γυρίσουν ταινίες πορνό (Video)

Φοιτήτριες εξαναγκάστηκαν να γυρίσουν ταινίες πορνό (Video)

Ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου καλείται να καταβάλλει το ποσό των 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε 22 γυναίκες με δικαστική απόφαση, έπειτα από καταγγελία που έκαναν, αναφέροντας πως εξαναγκάστηκαν να γυρίσουν ταινία πορνό. 

Δικαστής στο Σαν Ντιέγκο αποφάσισε υπέρ των 22 γυναικών που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ισχυριζόμενες ότι το πορνογραφικό σάιτ που ειδικεύεται στην πορνογραφία «ερασιτεχνικού στυλ» τις ξεγέλασε ώστε να γυρίσουν πορνό, το οποίο στη συνέχεια δημοσιεύτηκε χωρίς την άδειά τους στα μεγαλύτερα site ερωτικού περιεχομένου παγκοσμίως.

Στη συλλογική αγωγή τους, οι 22 γυναίκες περιγράφουν πώς εξαπατήθηκαν από τους υπεύθυνους του σάιτ, για να συνειδητοποιήσουν στη συνέχεια ότι τα βίντεο που γύρισαν είναι αναρτημένα παντού στο διαδίκτυο, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των ανθρώπων που τις προσέγγισαν.

Το πορνογραφικό σάιτ GirlsDoPorn είναι μια συνδρομητική υπηρεσία πορνογραφικού υλικού που ξεκίνησε το 2006 ο Νεοζηλανδός Μάικλ Πρατ, με συνεργάτες τους Ρούμπεν Γκαρσία και Μάθιου Γουλφ. Τα βίντεο του site γυρίζονται συνήθως σε σπίτια, ξενοδοχεία και τροχόσπιτα, με την πλοκή και το όλο «στήσιμο» να προωθούν την εικόνα της «συνηθισμένης» φοιτήτριας που γυρίζει την πρώτη και μοναδική πορνογραφική της ταινία.

Οι γυναίκες είπαν στο δικαστήριο ότι όλα ξεκίνησαν όταν απάντησαν μια αγγελία στο site Craigstlist, η οποία ζητούσε «όμορφα νεαρά κορίτσια με στυλ φοιτήτριας» ηλικίας από 18-22 ετών, που ενδιαφέρονται για μόντελινγκ. Αφού συμπλήρωσαν τη σχετική αίτηση για εργασία στο χώρο του μόντελινγκ, έλαβαν ένα τηλέφώνημα από κάποια κοπέλα, η οποία τους «πλάσαρε» τη ιδέα να γυρίσουν πορνό, διαβεβαιώνοντάς τις ότι αυτό δεν θα κατέληγε ποτέ στο διαδίκτυο.

Όλες οι ενάγουσες κατέθεσαν ότι τους ασκήθηκαν πιέσεις για να δεχτούν να γυρίσουν τα βίντεο, με το αλκοόλ να παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία. Ορισμένες από τις κοπέλες που πήγαν να κάνουν πίσω όταν συνειδητοποίησαν τι χρειάζεται να κάνουν, έγιναν στόχοι απειλών. Άλλες που είχαν έρθει από μακριά στο Σαν Ντιέγκο για την οντισιόν, άκουσαν ότι έπρεπε να πληρώσουν οι ίδιες τα έξοδα της επιστροφής στην πόλη τους.

Οι υπεύθυνοι υποσχέθηκαν στα νεαρά κορίτσια ότι τα βίντεο θα κυκλοφορούσαν κατευθείαν σε DVD για πλούσιους αγοραστές στο εξωτερικό, κυρίως στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Στην πραγματικότητα, τα εν λόγω κλιπ ανέβηκαν στους πιο δημοφιλείς ιστότοπους πορνό, όπου συγκέντρωσαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο προβολές. Ανώνυμα email εστάλησαν στις οικογένειές τους, τις σχολές όπου φοιτούσαν και τους φίλους τους, με αποτέλεσμα να εκτεθούν σε όλον τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Πολλές από τις κοπέλες κατάθεσαν, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι ο εκφοβισμός από τους υπεύθυνους του site, η εξαπάτηση και η ντροπή που ένιωσαν μετέτρεψαν τη ζωή τους σε εφιάλτη, και είχαν βαρύ τίμημα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Κάποια από τα κορίτσια έφτασαν μάλιστα στο σημείο να σκέφτονται την αυτοκτονία, πιστεύοντας ότι από έδω και στο εξής, όποιο άτομο γνωρίσουν θα τις αντιμετωπίζει διαφορετικά και ότι έχουν στιγματιστεί για πάντα.

Check Also

Προορισμοί

Οι 10 πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο

Τα ταξίδια μπορεί να είναι απολαυστικά αλλά καμιά φορά κρύβουν κινδύνους. Αυτοί είναι οι 10 πιο επικίνδυνοι προορισμοί στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.