Τηλεόραση

Κοιμάσαι με ανοιχτή την τηλεόραση; Να, γιατί πρέπει να σταματήσεις αμέσως

Το στρες, τα προβλήματα και το άγχος μπορούν να οδηγήσουν σε μια νύχτα χωρίς ύπνο.

Και ειδικά τώρα το καλοκαίρι, η ζέστη δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση.

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να κοιμηθούν εύκολα τη νύχτα και η επιλογή της τηλεόρασης είναι μια λύση για αρκετούς.

Πολύ κόσμος επιλέγει κάτι ανάλαφρο να δει στην τηλεόραση ώστε να μπορέσει να αποκοιμηθεί. Απλά βάζουν την τηλεόραση να παίζει, ίσα για να ακούνε μια βαβούρα. Ισχυρίζονται ότι αυτό τους νανουρίζει.

Και το πιο δυσάρεστο είναι πως δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς την παρέα της τηλεόρασης.

Η ανοιχτή τηλεόραση για πολλούς είναι η προϋπόθεση για να μπορέσουν να κοιμηθούν. Και μάλιστα αυτό γίνεται σε τέτοιο βαθμό που να περιλαμβάνεται στην καθημερινή ρουτίνα τους.

Περίπου όπως συμβαίνει όταν φοράμε τις πιτζάμες μας και το μυαλό αρχίζει να μας προετοιμάζει για τον ύπνο.
Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι μια τέτοια συνήθεια κάνει κακό όχι μόνο στην ποιότητα του ύπνου μας, αλλά και στην υγεία μας.

Έρευνες έχουν δείξει πως ο ύπνος με ανοιχτή τηλεόραση δεν είναι κι ο καλύτερος. Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες έχουν καταλήξει πως αυτή η συνήθεια συνδέεται με την κακή ποιότητα ύπνου και την παχυσαρκία.

Υποστηρίζουν ότι ο ιδανικός ύπνος είναι στο απόλυτο σκοτάδι

Οι άνθρωποι που έχουν τη συνήθεια να κοιμούνται με ανοιχτά τη φώτα ή την τηλεόραση, είναι πιθανότερο να παχύνουν σύμφωνα με έρευνες.

Το τεχνητό φως στη διάρκεια του ύπνου καταστέλλει την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης και διαταράσσει το βιολογικό ρολόι, με συνέπεια να διαταράσσεται ο μεταβολισμός, με τελική κατάληξη την προσθήκη κιλών.

Επίσης επηρεάζεται η λειτουργία του εγκεφάλου και αυτόματα η ποιότητα του ύπνου που κάνουμε.

Ακόμα και το χαμηλό φως, δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε βαθιά κάτι που δεν επιτρέπει στο σώμα μας να ξεκουραστεί καταλλήλως.

Η ανοιχτή τηλεόραση απορυθμίζει τον κιρκαδικό ρυθμό με αποτέλεσμα να σε αποτρέπει από το να μπεις σε βαθύτερα στάδια ύπνου.

Check Also

Σεξ

Πόσες φορές την ημέρα σκεφτόμαστε το σεξ

Εδώ και χρόνια υπάρχει η παγιωμένη αντίληψη ότι οι άνδρες σκέφτονται διαρκώς το σεξ, ενώ οι γυναίκες σπάνια. Σου έχουμε νέα! Οι γυναίκες λατρεύουν το σεξ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.