Μοντέλο

Μοντέλο αρνήθηκε να φορέσει “ρατσιστικά” αξεσουάρ σε show

Είναι δυστυχώς σύνηθες, πολλοί οίκοι να προβαίνουν σε τέτοιες δηλώσεις μέσα από τα ρούχα τους ή τις επιδείξεις τους. Κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό, όχι μόνο από τη βιομηχανία της μόδας, αλλά και από το ευρύ κοινό.

Μέσα σε λιγότερο από ένα 6μηνο έχουν υπάρξει πολλά “κρούσματα” προσβλητικών θέσεων από γνωστούς οίκους, όπως Comme des garçons και Prada. Στο New York Fashion Week, το Fashion Instutite of Fashion and Technology σε μια επίδειξη αποφοίτων, που γιορτάζει την 75η επέτειό τους, ο απόφοιτος του MFA Junkai Huang έδειξε μια συλλογή που προοριζόταν να αναδείξει τα “άσχημα χαρακτηριστικά του σώματος”.

Η επιλογή των υπερβολικά λαμπερών κόκκινων ψεύτικων χειλιών και των τεράστιων αυτιών που παρέπεμπαν σε “αυτιά πιθήκων”, μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, όχι μόνο επειδή είναι στον χώρο της μόδας, που τα πάντα είναι ρευστά και οι προσβλητικές συμπεριφορές είναι ανούσιες, αλλά και επειδή αυτή τη “δήλωση” έγινε από μία σχολή μόδας.

Προς έκπληξη όλων, αλλά όχι δική μας, ένα από τα μοντέλα της επίδειξης, η Αφροαμερικανίδα 25χρονη Amy Julliette Lefévre μίλησε για τα αξεσουάρ στους ιθύνοντες, αλλά το προσωπικό της επίδειξης δήλωσε ότι “εντάξει, θα νιώσεις άβολα για 45 δευτερόλεπτα.”

Σύμφωνα με τη New York Post, η Lafevre είναι μοντέλο εδώ και τέσσερα χρόνια και έχει περπατήσει για πάνω από 24 σχεδιαστές. Η συγκεκριμένη δοκιμασία ήταν γι’ αυτή καθηλωτική και αρκετά προσβλητική.

“Είχα ανατριχιάσει”, αποκάλυψε. “Δεν μπορούσα να ελέγξω τα συναισθήματά μου. Ολόκληρο το σώμα μου κουνιόταν ασταμάτητα. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ έτσι στη ζωή μου. ”

“Μοντέλα του χρώματός μου παλεύουν πάρα πολύ, το 2020, να μην ελέγχονται τα ρούχα ή τα αξεσουάρ που θα φορέσουν σε ένα show, από το δέρμα τους”, είπε. Η Lefevre κατέληξε να περπατήσει στο show, αλλά δεν φορούσε τα αυτιά ή τα λαμπερά κόκκινα συνθετικά χείλη, τα οποία φέρεται να προέρχονταν από sex toys.

Σε μια δήλωση προς τη NY Post, ο πρόεδρος του FIT, Dr. Joyce F. Brown, τόνισε ότι δίνει στους φοιτητές «την ελευθερία να δημιουργούν τις δικές τους προσωπικές και μοναδικές καλλιτεχνικές προοπτικές ως σχεδιαστές, να είναι, ακόμοι κι αν κάποιοι το απορρίπτουν, προκλητικοί», αναφέρει.

“Όσο και αν είναι προκλητικό το design, δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι οι άνθρωποι δεν θα αισθάνονται άβολα, προσβεβλημένοι ή εκφοβισμένοι. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για εμένα προσωπικά, αλλά και για την κολλεγιακή κοινότητα. Δεσμευόμαστε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για κάθε καταγγελία ή ανησυχία, που προκλήθηκε από αυτή την κατάσταση.”

Πηγή: marieclaire.gr

Check Also

Προορισμοί

Οι 10 πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο

Τα ταξίδια μπορεί να είναι απολαυστικά αλλά καμιά φορά κρύβουν κινδύνους. Αυτοί είναι οι 10 πιο επικίνδυνοι προορισμοί στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.