Κλέψει κλοπή πράγματα

Τα 10 απίστευτα πράγματα που έχουν κλέψει οι άνθρωποι (Pic)

Όλοι μας ξέρουμε ότι η κλοπή είναι μια πράξη λανθασμένη, αλλά ταυτόχρονα μπορούμε τις περισσότερες φορές να κατανοήσουμε γιατί οι άνθρωποι κλέβουν συγκεκριμένα πράγματα. Όταν οι κλέφτες παίρνουν χρήματα, χρυσό, ναρκωτικά ή οποιαδήποτε από τα άλλα συνηθισμένα πράγματα, το κάνουν με την ελπίδα να γίνουν πλούσιοι.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι έχουν επιλέξει να κλέψουν πράγματα που φαίνονται τόσο τυχαία ή παράξενα που είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι σκέφτονταν πριν το κάνουν. Τα παρακάτω είναι δέκα από τα πιο παράξενα αντικείμενα που έχουν κλέψει αυτοί οι περίεργοι… εγκληματίες.

10. Μια…Παραλία

Το να ονειρεύεσαι να περάσεις λίγο χρόνο στην παραλία σε μια ζεστή χώρα είναι πολύ συνηθισμένο, αλλά η ιδέα του να πάρεις μαζί σου αυτήν την παραλία δεν είναι και ο,τι πιο φυσιολογικό. Ωστόσο, το 2008, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Coral Spring στην Τζαμάικα συνέβη ακριβώς ένα τέτοιο περιστατικό, καθώς οι κλέφτες έκλεψαν αρκετή άμμο από την παραλία για να γεμίσουν 500 φορτηγά.

Το πιο παράξενο είναι ότι η πραγματική κλοπή της άμμου – η οποία αντιστοιχεί σε ένα μεγάλο τμήμα της παραλίας – έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τον Ιούλιο. Ενώ θα περίμενε κανείς ότι κάποιος παρατηρητικός που έκανε ηλιοθεραπεία, θα έβλεπε τις τεράστιες ποσότητες της άμμου να φορτώνονται στα φορτηγά, χρειάστηκαν αρκετοί μήνες έρευνας για να μπορέσει η αστυνομία να φτάσει στον πυθμένα – παρόλο που σύντομα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κλεμμένη άμμος είχε πωληθεί σε άλλα θέρετρα της περιοχής.

Η κλοπή μιας παραλίας μπορεί να φαίνεται αστεία, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει ένα παγκόσμιο εμπόριο μαύρης αγοράς λευκής άμμου, του είδους που βρίσκεται στην παραλία στο Coral Spring, που προκαλείται από παγκόσμια έλλειψη λόγω περιβαλλοντικής καταστροφής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπήρχε ευτυχές τέλος. Πέντε άνδρες τελικά κατηγορήθηκαν για την κλοπή της άμμου, αλλά η υπόθεση σταμάτησε όταν ένας βασικός μάρτυρας αρνήθηκε να καταθέσει μετά από εκφοβισμό.

   9. Καλύμματα Φρεατίων

Ακόμα πιο σουρεαλιστικό από το να κλέβεις μια παραλία είναι οι κλοπές καλυμμάτων φρεατίων. Μόνο στο Λονδίνο, περίπου 200 καλύμματα φρεατίων εκλάπησαν σε νυχτερινές επιδρομές κατά τη διάρκεια του 2004, με 93 από αυτές τις κλοπές να συμβαίνουν σε μόλις μία εβδομάδα! Ο λόγος που οι εγκληματίες στοχεύουν σε τέτοιου είδους κλοπές είναι ο χάλυβας, καθώς οι τιμές του αυξάνονταν απότομα εκείνη την εποχή.

Δεν ήταν όμως αυτό το πιο θεαματικό παράδειγμα, καθώς στο Πεκίνο περίπου 240.000 από τα 600.000 καλύμματα εκλάπησαν το ίδιο έτος. Η κατάσταση ήταν τόσο άσχημη και παρουσίαζε τέτοιον κίνδυνο για τους ανθρώπους που περπατούσαν στους δρόμους, που η κυβέρνηση της Κίνας έφτιαξε ακόμη και νέα καλύμματα κατασκευασμένα από άλλα υλικά εκτός του χάλυβα που θα ήταν άχρηστα σε περίπτωση κλοπής.

Ούτε οι ΗΠΑ γλίτωσαν, με το Λος Άντζελες να είναι η πόλη που υπέστη τις περισσότερες κλοπές καλυμμάτων φρεατίων.

8. εγκέφαλος του Albert Einstein

Την κλοπή του εγκεφάλου μιας επιστημονικής ιδιοφυΐας, όπως ο Albert Einstein, δεν τη λες και φυσιολογική συμπεριφορά. Το κίνητρο για αυτή τη συγκεκριμένη πράξη ληστείας δεν ήταν κέρδος, αλλά η επιστήμη και ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος γι’αυτήν ήταν ο γιατρός που πραγματοποίησε την αυτοψία όταν ο Einstein πέθανε το 1955 – Ο Thomas Stolz Harvey.

Ο Stolz Harvey ήθελε να ανακαλύψει αν υπήρχε κάτι μοναδικό στον εγκέφαλο του Einstein, το οποίο θα εξηγούσε τη μεγαλοφυία του, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχε άδεια από την οικογένεια να αφαιρέσει το όργανο από το ανοιχτό κεφάλι του Αϊνστάιν, εξοργίζοντας το γιο του, Hans Albert . Παρά το θυμό της οικογένειας και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Einstein είχε αφήσει συγκεκριμένες οδηγίες για το σώμα του, ο Stolz Harvey δεν επέστρεψε τον εγκέφαλο, καθώς ήταν πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να μάθει κάτι χρήσιμο από αυτό. Κάποτε είπε, «θα ένιωθα ντροπή αν το άφηνα».

Ο Stolz Harvey συνέχισε να δημοσιεύει μια σειρά μελετών τις επόμενες δεκαετίες υποστηρίζοντας ότι είχε βρει στοιχεία ότι οι διαφορές στη δομή του εγκεφάλου ήταν αυτό που έκανε τον Einstein ιδιοφυΐα.

7. Περιττώματα σκύλου

Το να κλέβει κανείς περιττώματα σκύλου φαίνεται λίγο περίεργο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουμε να τα βρίσκουμε στις σόλες των παπουτσιών μας, είτε το θέλουμε είτε όχι. Άρα, ίσως δεν είναι τελικά τόσο περίεργο ότι ο κλέφτης που ήταν υπεύθυνος γι ‘αυτήν την “‘άθλια” ληστεία δεν είχε την πρόθεση να διαπράξει κακούργημα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Des Moines της Αϊόβα το 2015 και ο ληστής προσπαθούσε να ξεφύγει με ένα φορτηγό του οποίου ο ιδιοκτήτης είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι του. Μπήκε στο όχημα μέσω της πόρτας του οδηγού τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά δεν κατάφερε να το κλέψει.

Το πιο παράξενο είναι ότι καθώς ο κλέφτης δεν ήθελε να φύγει με “άδεια χέρια”, έψαξε το φορτηγό και εντόπισε μια σακούλα γεμάτη περιττώματα αποφασίζοντας να την πάρει – προφανώς για παρηγοριά. Η αστυνομική έκθεση ανέφερε επίσης ότι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού εκτίμησε την αξία της σακούλας στα $ 1, αν και δεν διευκρίνισε ακριβώς πώς έφτασε σε αυτή την αποτίμηση.

6. Ένα Εξοχικό

Η οικογένεια Hempel από το Spokane της Ουάσινγκτον έφτασε στο εξοχικό της, όπου έκανε διακοπές στο Stevens County, διαπιστώνοντας ότι λείπει ολόκληρο το κτήριο. Οι κλέφτες εντοπίστηκαν από έναν γείτονα, που είναι επόμενο, καθώς είναι πολύ δύσκολο να κλέψει κανείς ένα κτήριο χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι, παρόλο που ο άνθρωπος που τους είδε νόμιζε ότι επρόκειτο απλά για κατάσχεση.

Μια μέρα χρειάστηκε η τοπική αστυνομία για να βρει το κλεμμένο σπιτάκι, χάρη σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα. Ο σερίφης Κendle Allen δεν εξεπλάγη από το περιστατικό, λέγοντας στον τοπικό Τύπο ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στην περιοχή.

5. Παγετώνας!

Οι παγετώνες είναι φοβεροί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε έναν και να φύγουμε λες και ανήκει σε εμάς. Το 2012, ένας άνθρωπος από τη Χιλή αποφάσισε να κλέψει μεγάλο κομμάτι ενός από τους παγετώνες στην απομακρυσμένη περιοχή της Παταγονίας. Πήρε πάγο πέντε τόνων και έφυγε με ένα φορτηγό πριν τον αντιληφθεί η Χιλιανή Εθνική Δασική Υπηρεσία. Μόλις τον εντόπισαν, κάλεσαν την αστυνομία. Η αστυνομία παρέλαβε το φορτηγό στο Cochrane και ο οδηγός συνελήφθη.

Δεν έκλεψε τον πάγο με την ελπίδα να αποκτήσει το δικό του “κινητό παγετώνα”. Αντίθετα, είχε σκοπό να βγάλει χρήματα από αυτό. Θεωρήθηκε ότι σχεδίαζε να μεταφέρει τον κλεμμένο πάγο στο Santiago, την πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη της Χιλής, ώστε να μπορέσει να το πουλήσει σε ακριβά εστιατόρια και μπαρ όπου θα χρησιμοποιούνταν ως παγάκια για αναψυκτικά.

Πολλοί από τους ξένους τουρίστες αυτών των πολυτελών εστιατορίων και μπαρ γνωρίζουν ότι ο πάγος στα ποτά τους προέρχεται από τους παγετώνες της Νότιας Αμερικής και αισθάνεται ότι αυτό κάνει τον πάγο πιο ξεχωριστό.

4. Φτερά και πούπουλα

To να μπαίνει κάποιος σε ένα μουσείο και να κλέβει τα δέρματα τροπικών πτηνών με την ελπίδα να γίνει πλούσιος και διάσημος κλέφτης φτερών, ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά συνέβη πραγματικά. Ο Edwin Rist ήταν ένας ταλαντούχος φλαουτίστας από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, μαζί με το πάθος του για τη μουσική και το φλάουτο, ο Rist είχε μαγευτεί από τα φτερά των πουλιών και τη χρήση τους για τη δημιουργία τεχνητών δολωμάτων που θα χρησίμευσαν στην αλιεία.

Το 2009, αυτή η μυστική εμμονή θα τον οδηγήσει να ταξιδέψει στην πόλη Tring στο Hertfordshire και να εισβάλει στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Εκεί φιλοξενείται μια από τις καλύτερες συλλογές εξωτικών και σπάνιων πουλιών σε ολόκληρο τον κόσμο και ο Rist έκλεψε σχεδόν 300 δέρματα πουλιών. Πριν συλληφθεί και κατηγορηθεί, συνέχιζε να πουλάει τα δέρματα των πουλιών στο eBay αφού πρώτα έβγαζε τις ετικέτες από τα δέρματα.

Στη δίκη του, ο Rist καταδικάστηκε σε ένα έτος στη φυλακή, με διετή αναστολή. Εάν ήθελε να αποφύγει τη φυλάκιση, έπρεπε να αποπληρώσει τα £ 125.150 που είχε κερδίσει πουλώντας τα δέρματα των πτηνών.

3. Το πέος του Ναπολέοντα

Ο Αϊνστάιν δεν είναι ο μόνος διάσημος άνθρωπος του οποίου η αυτοψία δεν έμεινε άθικτη, καθώς και ο πρώην αυτοκράτορας της Γαλλίας Ναπολέων Βοναπάρτης έχασε το πιο ιδιωτικό μέρος του σώματός του! Σύμφωνα με την ιστορία, όταν ο Ναπολέων πέθανε στην εξορία το 1827, ο γιατρός που διενήργησε αυτοψία στο σώμα του έκοψε το πέος και το πήγε στην Κορσική, όπου το είπε σε έναν ιερέα.

Το τι ακριβώς περίμενε να κάνει ο ιερέας με το μέλος του αυτοκράτορα, παραμένει μυστήριο.

Αυτό δεν θα ήταν το τέλος του θέματος για το όργανο, ενώ η κυβέρνηση στη Γαλλία απέρριψε την πρόσκληση να το επαναγοράσει. Αντ ‘αυτού, το αγόρασε ο Δρ. John Lattimer, ένας ουρολόγος και ενθουσιώδης κληρονόμος που είχε ήδη τέτοια αντικείμενα, όπως το δοχείο που ο Hermann Goering είχε φυλάξει το χάπι της αυτοκτονίας του και κάποιες τρίχες από το κεφάλι του Adolf Hitler. Σκοπός του ήταν να ανακαλύψει εάν ήταν ο υδράργυρος ή το αρσενικό που σκότωσε τον Ναπολέοντα, αλλά και να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια του αυτοκράτορα. Ωστόσο ποτέ δεν πήγε να κάνει αυτές τις τοξικολογικές εξετάσεις πριν πεθάνει.

2. Ανθρώπινα μαλλιά

Τα μαλλιά μπορεί να είναι πολύτιμα, ειδικά αν δεν έχετε πολλά. Το 2013, στην πόλη Maracaibo στη Βενεζουέλα, μια συμμορία, αυτοαποκαλούμενη ως «πιράνχας», γυρνούσε στους δρόμους και έκοβε τα μαλλιά των ντόπιων γυναικών με σκοπό να τα πουλήσει.

Η συμμορία σημάδευε με όπλα τις γυναίκες, αναγκάζοντάς τες να δέσουν τα μαλλιά τους αλογοουρές και στη συνέχεια τα έκοβαν χρησιμοποιώντας ψαλίδια ή ξυράφια. Ο λόγος για την κλοπή των μαλλιών ήταν να τα πουλήσουν για να δημιουργηθούν περούκες και επεκτάσεις μαλλιών που πωλούνταν στα κομμωτήρια της πόλης.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι οι ιστορίες αυτές δεν ήταν αληθινές. Κάτι που κάνει την ιστορία της Βενεζουέλας μοναδική είναι ότι η συμμορία «πιράνχας» αποτελούνταν σχεδόν εξ ολοκλήρου από γυναίκες.

1. Δάχτυλα Ποδιών

Το να κλέβεις μέρη του σώματος από νεκρούς ακούγεται ανατριχιαστικό και ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη στη Νέα Ζηλανδία το 2018. Η πόλη Auckland φιλοξενούσε μια έκθεση που ονομαζόταν Body Worlds Vital και ένας από τους παρευρισκόμενους ήταν ο Joshua Putaone Williams, ο οποίος ήρθε από το Upper Hutt. Η έκθεση αποτελούταν από όργανα και πτώματα ανθρωπίνων όντων, τα οποία που θα προσέλκυαν κατά κύριο λόγο αρκετά ασυνήθιστους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες εκείνης της εποχή, ο Williams έκοψε δύο από τα δάχτυλα των ποδιών ενός πτώματος, το δείκτη και τα μεσαία. Είναι πιθανό ότι θα τη γλίτωνε, αν δεν ήταν τότε αρκετά αφελής ώστε να βγει στα κοινωνικά μέσα και να καυχηθεί για το τι είχε κάνει, χρησιμοποιώντας μάλιστα και φωτογραφικά στοιχεία. Προφανώς, αυτό οδήγησε στη σύλληψή του.

Ο Williams παραδέχτηκε την ενοχή του, λέγοντας στους αστυνομικούς, «Τα είδα και τα πήρα». Παραδόξως, το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο.

Check Also

Προορισμοί

Οι 10 πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο

Τα ταξίδια μπορεί να είναι απολαυστικά αλλά καμιά φορά κρύβουν κινδύνους. Αυτοί είναι οι 10 πιο επικίνδυνοι προορισμοί στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.