ΤΙΤΆΝ

Τιτάν: Ο πρώτος σκύλος – θεραπευτής για κακοποιημένα παιδιά (VIDEO)

Ο Τιτάν είναι ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που έχει αναλάβει το έργο της ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων που έχουν κακοποιηθεί, κατά την διαδικασία της κατάθεσης.

Στο δικαστήριο του Μπουένος Άιρες έχει διαμορφωθεί μια αίθουσα αναμονής μόνο για παιδιά. Εκεί τα παιδιά γνωρίζουν το πεντάχρονο Γκόλντεν Ριτρίβερ , μπορούν να παίξουν μαζί του, να το χαϊδέψουν και να του προσφέρουν λιχουδιές. Ο Τιτάν είναι ο πρώτος σκύλος θεραπευτής παγκοσμίως που εργάζεται σε χώρο δικαστηρίου. Έχει περάσει από ειδική εκπαίδευση για να δουλεύει με παιδιά.

Όπως εξηγεί ο Γενικός Σύμβουλος Κηδεμόνων του γραφείου Δημόσιου Κατήγορου, “Ο Τιτάν μας συνοδεύει στο να υποδεχτούμε τα κορίτσια και τα αγόρια που έρχονται να καταθέσουν. Ο σκύλος τους δείχνει αγάπη έτσι τα παιδιά ανοίγονται περισσότερο και δεν επικεντρώνονται στην κατάθεση, αλλά στο παιχνίδι”.

“Όταν τα παιδιά βγαίνουν από την αίθουσα κατάθεσης, ο Τιτάν τα βοηθάει να μειώσουν τον συναισθηματικό στρες που νιώθουν μετά την αποκάλυψη της κακοποίησης τους. Το κάθε παιδί μπορεί να τελειώσει αυτή την τραυματική εμπειρία λέγοντας αντίο στον Τιτάν και πολλά παιδιά θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί του αποχωρώντας πιο χαλαρά”, αναφέρει ο εκπαιδευτής του σκύλου.

https://youtu.be/Paq7oXfzprw

Πηγή: iefimerida.gr 

Check Also

Προορισμοί

Οι 10 πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο

Τα ταξίδια μπορεί να είναι απολαυστικά αλλά καμιά φορά κρύβουν κινδύνους. Αυτοί είναι οι 10 πιο επικίνδυνοι προορισμοί στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.