Αναπηρία

Θεσσαλονίκη: “Τυφλός για δύο ώρες” – Φοιτητές περπάτησαν με μάσκα και λευκό μπαστούνι (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία για ανεξαρτησία και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του λευκού μπαστουνιού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή τους μετακίνηση όσοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο κτήριο της Νομικής σχολής του ΑΠΘ, εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού.

Οι επισκέπτες συμμετείχαν σε βιωματικούς περιπάτους προσομοίωσης με μάσκα και λευκό μπαστούνι, γνώρισαν τις τεχνικές βλέποντος οδηγού, ενημερώθηκαν για θέματα προσβασιμότητας, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μη δημιουργούν οι ίδιοι εμπόδια, όπως και για το πώς να εντοπίζουν πιθανά εμπόδια.

Ακολουθήστε το TipTop.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι!

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης (ΚΕΑΤ).

Όπως δήλωσε ο Χαρίτος Πολάτογλου, Καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και υπεύθυνος επικοινωνίας της εκδήλωσης “Σήμερα θέλουμε να δείξουμε στους φοιτητές και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης τη προσπάθεια που κάνουνε τα άτομα με αναπηρίες, να μπορούνε να κινούνται αυτόνομα μέσα στη πόλη, τον τρόπο που μπορούμε να βοηθήσουμε αν μας ζητηθεί – γιατί ποτέ δε βοηθάμε κάποιον τυφλό αν δε μας το ζητήσει – γιατί μπορεί νέα κινείτε αυτόνομα.

“Επίσης, σήμερα θα παρουσιάσουμε αθλήματα στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικτές ομάδες, βλεπόντων και ατόμων με οπτικές αναπηρίες, με στόχο να γνωρίσουν οι βλέποντες τα συγκεκριμένα αθλήματα και να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία” τόνισε ο κ. Πολάτογλου.

Για τη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν οι σκύλοι οδηγοί, για την άρση της απομόνωσης των ανθρώπων με αναπηρία και για τις δράσεις που πραγματοποιούνται μίλησε μεταξύ άλλων η Βάσω Μακρυγιάννη, εκπαιδεύτρια δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης.

Για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη πόλη της Θεσσαλονίκης και για τον τρόπο που τις αντιμετωπίζουν μίλησαν ο Θανάσης Σιδέρης και η Φανή Κούκουρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου, από την Επιτροπή Φοιτητικής Μέριμνας και ΑμΕΑ της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης (ΚΕΑΤ) στο φουαγιέ του Κεντρικού Αμφιθεάτρου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από το Thesstoday.gr

Πηγή: ThessToday.gr

Check Also

Προορισμοί

Οι 10 πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο

Τα ταξίδια μπορεί να είναι απολαυστικά αλλά καμιά φορά κρύβουν κινδύνους. Αυτοί είναι οι 10 πιο επικίνδυνοι προορισμοί στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.