Δουλειά

Υπάρχει κόλπο για να πετύχεις στη δουλειά σου;

Υπάρχει κόλπο για να πετύχεις στη δουλειά σου; Κι όμως υπάρχει. Αυτό υποστηρίζει ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα στελέχη της Apple, η Angela Ahrendts, η οποία τον περασμένο Απρίλιο αποχώρησε από την πολυεθνική.

Η Angela Ahrendts, σύμφωνα με το plus.queen.gr, είχε μεγάλη καριέρα στη βιομηχανία της μόδας όπου κατείχε για χρόνια διευθυντικές θέσεις. Ξαφνικά από τα ρούχα βρέθηκε να πρέπει να χαράξει τη στρατηγική της Apple για τη λιανική πώληση των προϊόντων της. Και μπορεί το πρώτο διάστημα για εκείνη η Apple να ήταν ένας ολοκαίνουριος και άγνωστος κόσμος, ωστόσο η Angela Ahrendts τα κατάφερε και μάλιστα πολύ καλά.

Λίγο καιρό αφότου αποχώρησε από την Apple, για να ενταχθεί στο δυναμικό της Airbnb και έχοντας υπάρξει ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα στελέχη της Apple, σύμφωνα με το Business Insider, με ετήσιες απολαβές μεγαλύτερες από του Τιμ Κουκ, μοιράζεται το μυστικό της επιτυχίας που την έφτασε στην κορυφή.

«Αν σας μάθουν τα πάντα, τότε αυτό δείχνει ότι σας θέλουν στην εταιρεία για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Επομένως ακολουθήστε το δρόμο σας, αξιοποιήστε τα ταλέντα σας». Αυτό το μάθημα του να καταλαβαίνεις που φθάνουν τα όριά σου και να περνάς τη διαδικασία να προσληφθείς σε μια θέση, ακόμη και αν πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο δεν έχεις εργαστεί στο παρελθόν, είναι ένα από τα μαθήματα που η Ahrendts θα μεταφέρει και στα παιδιά της.

Η συμβουλή επιτυχίας που δίνει η Ahrendts, τονίζοντας ότι αυτό είναι το μυστικό, είναι «καταλάβετε τα ταλέντα σας και επικεντρωθείτε σε αυτά, θα σας βοηθήσει να συμβάλλεται τα μέγιστα στην εταιρεία που δουλεύετε». Η μετακίνησή της στην Apple ήταν ένα βήμα σε μια νέα βιομηχανία για τον Ahrendts. «Λέω στα παιδιά μου ότι είναι σαν το θαλάσσιο σκι. Δεν θέλεις να βρίσκεσαι εκεί, θέλεις να βρίσκεσαι σε ένα πιο ομαλό μέρος και προσπαθείς να φθάσεις σε αυτό το ομαλό μέρος και τότε… η ζωή μόλις ξεκινάει».

Η Ahrendts ήταν επικεφαλής λιανικής της Apple, χαράσσοντας τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας για τα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα λιανικής.

Check Also

Σεξ

Πόσες φορές την ημέρα σκεφτόμαστε το σεξ

Εδώ και χρόνια υπάρχει η παγιωμένη αντίληψη ότι οι άνδρες σκέφτονται διαρκώς το σεξ, ενώ οι γυναίκες σπάνια. Σου έχουμε νέα! Οι γυναίκες λατρεύουν το σεξ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.