Ζέστη

Ζέστη & κατοικίδια : 5 οδηγίες για επιβίωση στον καύσωνα

Αύγουστος σημαίνει ζέστη. Βασικά καύσωνας. Και αν εμείς ζεσταινόμαστε μία φορά, τα κατοικίδιά μας… εκατό. Βλέπεις είναι και το τρίχωμα που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Πρέπει να γνωρίζεις λοιπόν μερικά βασικά βήματα- sos tips θα τα έλεγα εγώ- για να βοηθήσεις το σκύλο ή τη γάτα σου να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες.

1) Βρέχουμε το πάτωμα και ΟΧΙ το σώμα του σκύλου. Οι λόγοι είναι πως βρέχοντας το σώμα κλείνουν οι πόροι του δέρματος κι έτσι αναπνέει δυσκολότερα. Ο σκύλος ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος όταν ξαπλώνει στο νερό και βρέχει πατούσες και κοιλιά!

2) Έχουμε πάντα δροσερό νερό σε σκιερό μέρος. Εξασφαλίζουμε μια σκιά για το κατοικίδιό μας. Αν έχεις τη δυνατότητα βάλε το στο εσωτερικό του σπιτιού σε μια δροσιά.

3) Τάισέ το κατά τις απογευματινές ώρες ή πολύ νωρίς το πρωί.

4) Μην του δίνεις τροφή με γλυκαντικές ουσίες, διότι καταναλώνει χωρίς να έχει αίσθηση κορεσμού και δυσκολεύεται κατά την πέψη.

5) Μην το βάζεις να τρέχει! Η σωματική δραστηριότητα να είναι περιορισμένη κατά τις ώρες του καύσωνα.

Ευχαριστούμε το dogit για τις συμβουλές του.

Check Also

Σεξ

Πόσες φορές την ημέρα σκεφτόμαστε το σεξ

Εδώ και χρόνια υπάρχει η παγιωμένη αντίληψη ότι οι άνδρες σκέφτονται διαρκώς το σεξ, ενώ οι γυναίκες σπάνια. Σου έχουμε νέα! Οι γυναίκες λατρεύουν το σεξ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.