Σκουπίδια

Κάθε χρόνο παράγονται 2 δισ. τόνοι σκουπιδιών

Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι παράγουμε σε παγκόσμιο επίπεδο 2 δισεκατομμύρια τόνους Αστικών Στέρεων Αποβλήτων και αν σκεφτείτε ότι αυτά είναι μόνο το 5% του συνόλου των αποβλήτων η συνολική ποσότητα φτάνει τα περίπου 40 δισεκατομμύρια τόνους!

Τα περισσότερα σκουπίδια παράγονται από κατασκευαστικές και γεωργικές δραστηριότητες.

Οι ΗΠΑ παράγουν την μεγαλύτερη ποσότητα αποβλήτων συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Συνολικά παράγουν 258 εκατομμύρια τόνους Αστικών Στερεών Αποβλήτων ετησίως ενώ ένας Αμερικανός υπολογίζεται πως παράγει περί τα 2 κιλά απόβλητα την ημέρα.

Την ίδια στιγμή ο μέσος Ισλανδός παράγει καθημερινά 4 κιλά απόβλητα, τα διπλάσια δηλαδή, από τον μέσο Αμερικανό.

Γενικότερα τα απόβλητα τα παράγουν οι αναπτυγμένες χώρες με μερικές (ανεξήγητες σε πρώτη ανάγνωση) εξαιρέσεις, όπως η Μογγολία και η Μολδαβία, όπως αναφέρει το perierga.

Στην ημερήσια μέση παραγωγή αποβλήτων ανά άτομο προηγούνται οι ΗΠΑ, η Ισλανδία, η Μογγολία, η Δανία, η Ελβετία, και η Μολδαβία με περισσότερα από 2 κιλά.

Η Ελλάδα είναι μάλλον χαμηλά στη λίστα με την ημερήσια παραγωγή ανά κάτοικο να είναι 1-1,5 κιλά την ημέρα.

Ως Αστικά Στερεά Απόβλητα νοούνται νοούνται στερεά απόβλητα ή απορρίμματα ανθρωπογενούς κυρίως προέλευσης, στερεά ή ημιστερεά υλικά, τα οποία στερούνται άμεσης αξίας και είναι ανεπιθύμητα για τον κάτοχό τους ο οποίος επιθυμεί να τα απορρίψει.

Check Also

Πρίγκιπας Χάρι

Συνάντηση Ελισάβετ – Χάρι: Είσαι ευπρόσδεκτος όποτε θελήσεις να επιστρέψεις

Το αίμα νερό δεν γίνεται και αυτό συμβαίνει και στους γαλαζοαίματους. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μια συνάντηση με τον εγγονό της, τον πρίγκιπα Χάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *