Σκύλος

Καύσωνας: 12 τρόποι για να κρατήσετε τον σκύλο σας ενυδατωμένο

Όσο και αν το καλοκαίρι χαιρόμαστε τον ήλιο είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι μεγάλες θερμοκρασίες μπορεί να είναι σκληρές στο σώμα ενός σκύλου.

Oι μόνοι τρόποι με τους οποίους οι σκύλοι απελευθερώνουν θερμότητα είναι από το λαχάνιασμα και μέσω ενός περιορισμένου αριθμού ιδρωτοποιών αδένων μεταξύ των δακτύλων τους. Δείτε λοιπόν με ποιους τρόπους θα κρατήσετε το σκυλάκι σας ενυδατωμένο και δροσερό, όπως αναφέρει το Keeppet:

 1. Μην αφήνετε το κατοικίδιο ζώο σας σε ένα όχημα χωρίς επίβλεψη. Σε μια ζεστή ημέρα, η θερμοκρασία μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπορεί να ανέβει έως και 45 βαθμούς μέσα σε μια ώρα. Ακόμα και με τα παράθυρα ανοιχτά, ένας σκύλος μπορεί να υπερθερμανθεί εύκολα σε αυτές τις συνθήκες.

 2. Αποφεύγετε να περπατάτε σε θερμές επιφάνειες όπως άσφαλτο. Τα πέλματα του ζώου  μπορεί να είναι τόσο ευαίσθητα όπως τα πέλματα των ποδιών σας. Εάν η άσφαλτος είναι πάρα πολύ καυτή για να μπορείτε να περπατήσετε, οι πιθανότητες είναι ότι είναι πάρα πολύ καυτή για το σκυλάκι σας επίσης. Σε μια βόλτα, προσπαθήστε τα βήματα να εναλλάσσονται μεταξύ ασφάλτου, πεζοδρόμιο, και γρασίδι. Αν ο σκύλος σας είναι ευαίσθητος, καλύψτε τα πόδια του με μποτάκια ώστε να περπατήσει άνετα.

 3. Προμηθευτείτε πολύ φρέσκο, καθαρό νερό. Μερικά σκυλιά είναι λίγο σχολαστικά με το νερό τους, αν υπάρχει μια περίεργη μυρωδιά στο μπολ ή αν έχουν έχει ζεσταθεί από τον ήλιο για λίγο. Διατηρώντας το νερό φρέσκο και καθαρό εξασφαλίζετε ότι το σκυλάκι σας πίνει πιο συχνά και παραμένει ενυδατωμένο.

 4. Να έχετε φρέσκο ​​νερό για το σκυλί σας όταν πηγαίνετε βόλτα. Πάντα να έχετε ένα φορητό δοχείο και ένα μπουκάλι νερό στη βόλτα, έτσι ώστε το σκυλί σας να πίνει κι ενώ είστε στο δρόμο

 5. Αν έχει πάνω από 30 βαθμούς, αφήνετε το σκύλο σας στο σπίτι. Η παραλία και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να αφήσει τα σκυλάκια σοβαρά αφυδατωμένα.

 6. Μην τους κάνετε μεγάλη άσκηση. Τα σκυλιά δεν γνωρίζουν πάντα τα δικά τους όρια. Αν δείτε το σκυλί σας να αναπνέει πιο γρήγορα ή έχει κάποιο πρόβλημα μετά από παιχνίδι με μια μπάλα, χαλαρώστε το παιχνίδι και αφήστε τον να κρυώσει. Μην κάνετε υπαίθριες δραστηριότητες όταν ο ήλιος είναι καυτός, περιμένετε να δύσει.

 7. Πάρτε του ένα γιλέκο ψύξης. Αν έχει πολύ ζέστη, ένα γιλέκο ψύξης με ενσωματωμένα κρύα πακέτα θα το κρατήσουν δροσερό ακόμα και σε μια μακρά πεζοπορία.

 8. Εφαρμόστε αντηλιακό στη γούνα και το δέρμα του σκύλου σας. ΠΑΡΑ το γούνινο παλτό τους, τα σκυλιά μπορούν ακόμα να εκτίθενται σε βλάβες από τις ακτίνες UV. Το αντηλιακό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα εγκαύματα και να τους κρατήσει υγιείς.

 9. Αφήστε το σκυλί σας να σταθεί σε ένα σημείο με δροσερό νερό. Εκτός από το λαχάνιασμα, τα σκυλιά κρυώνουν μέσω των ιδρωτοποιών αδένων στα πόδια τους. ¨οταν στέκονται πάνω σε δροσερό νερό ή αν τους βρέχετε τις πατούσες ενυδατώνονται και μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος τους. Επίσης μπορεί να είναι χρήσιμο να βάλετε λίγο κρύο νερό στο στήθος του σκύλου σας.

 10. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε πάγο για να κρυώσετε το σκυλί σας, καθώς μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία τους πάρα πολύ γρήγορα και να πάθει ψύξη.

 11. Περπατήστε τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο το σκυλάκι σας παίρνει την άσκηση που χρειάζεται με μικρότερο κίνδυνο υπερθέρμανσης.

 12. Φροντίστε αν παραμένουν σε εξωτερικό χώρο, βεράντα ή αυλή, να έχουν σκιά. Είτε πρόκειται για μια τέντα, είτε ένα δέντρο βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας έχει μια θέση για να αποφύγει το άμεσο ηλιακό φως.

Αναγνωρίστε εγκαίρως τα σημάδια της αφυδάτωσης: ξηρή και “σκασμένη” μύτη, ξηρό στόμα και παχύ σάλιο, υπερβολικό λαχάνιασμα, εμετό, διάρροια, απώλεια όρεξης, αστάθεια, σκουρόχρωμα ούρα, ληθαργική συμπεριφορά, θολό βλέμμα.

Check Also

Σεξ

Πόσες φορές την ημέρα σκεφτόμαστε το σεξ

Εδώ και χρόνια υπάρχει η παγιωμένη αντίληψη ότι οι άνδρες σκέφτονται διαρκώς το σεξ, ενώ οι γυναίκες σπάνια. Σου έχουμε νέα! Οι γυναίκες λατρεύουν το σεξ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.