Άνεργος

Ο νεαρός άνεργος που κοιμόταν κάτω από γέφυρες και έγινε… εκατομμυριούχος (VIDEO)

Harry Sanders τον λένε, είναι από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και ήταν μόλις 17 ετών όταν έμεινε απένταρος και άστεγος.

Πώς κατάφερε όμως να ξανασταθεί στα πόδια του και να φτιάξει μια περιουσία που θα ζήλευαν πολλοί;

Ο νεαρός οραματιστής αψήφησε λες τις πιθανότητες και είναι σήμερα γενικός διευθυντής και ιδιοκτήτης της Studiohawk, μιας εταιρίας που αξιολογείται πλέον στο 1 εκατ. ευρώ.

Ο Harry έζησε καιρό στον δρόμο, πάνω από έναν χρόνο, όταν δεν μπορούσε να μένει πια σε καναπέδες φίλων και οικείων. «Η πρώτη νύχτα ως άστεγος ήταν η χειρότερη, δεν είχα ιδέα πού να πάω ή τι να κάνω. Πέρασα τις πρώτες μου νύχτες κάτω από μια γέφυρα, αβέβαιος για το τι έπρεπε να κάνω και πραγματικά ένιωθα απαίσια να ζητώ βοήθεια».

Όσο για τις συνθήκες εκεί έξω, «μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνο, καθώς υπάρχουν περιοχές μοιρασμένες μεταξύ των αστέγων. Δεν είχα καμία ιδέα για όλα αυτά, κι έτσι έμπλεξα σε πολλά στις αρχές. Πάντα κατάφερνα να βρω κάτι να φάω και πήγαινα συχνά σε κοινωνικές κουζίνες».

Τα όσα δύσκολα και τραγικά έζησε όμως στον δρόμο τού δίδαξαν πολύτιμα μαθήματα. «Δεν θα ήμουν ο ίδιος άνθρωπος χωρίς όλα αυτά. Περνώντας μια τέτοια δυσκολία, με έκανε να διαχειρίζομαι τις στρεσογόνες καταστάσεις με πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Χρωστάω την επιτυχία μου στο γεγονός ότι ήμουν άστεγος».

Σήμερα τρέχει τη Studiohawk, μια πετυχημένη εταιρία που βοηθά ιστοσελίδες να έχουν μεγαλύτερη παρουσία στο ίντερνετ. Την οποία είχε ιδρύσει ήδη από τα 16 του, στέρεψε όμως από χρήμα και δεν μπορούσε να τη λειτουργεί πια.

Δεν ξέχασε όμως ποτέ το παλιό του όραμα, ούτε και τα ταλέντα του στον κόσμο της πληροφορικής. Άρχισε να τηλεφωνεί σε πρώην συναδέλφους και πελάτες από τηλεφωνικούς θαλάμους ή καταφύγια αστέγων, προσπαθώντας να ξαναστήσει την εταιρία του.

Μερικούς μήνες απόρριψης μετά, ένας πρώην πελάτης του συμφώνησε να του δώσει την ευκαιρία που τόσο αποζητούσε, καθώς γνώριζε από πρώτο χέρι πόσο καλά γνώριζε ο πιτσιρικάς το ίντερνετ και τα εργαλεία του.

Από στόμα σε στόμα διαδόθηκε ουσιαστικά η εταιρία που έτρεχε ο νεαρός όταν έβρισκε πρόσβαση σε υπολογιστή. Κάποια στιγμή απέκτησε μόνιμη στέγη σε ένα σπίτι με συγκατοίκους και όλα φαινόταν να παίρνουν τον δρόμο τους.

Το 2017, η Studiohawk λειτουργούσε κανονικά και τον επόμενο μήνα ο νεαρός ανοίγει και το πρώτο του γραφείο στο Λονδίνο…

Check Also

Κώστας Βουτσάς

Θεοδώρα Βουτσά: Η πραγματική εκκλησία του μπαμπά είναι το θέατρο

Οι κόρες του Κώστα Βουτσά μετά την απώλεια του αγαπημένου τους πατέρα προσπαθούν να μείνουν δυνατές και κυρίως να μην χάσουν το χαμόγελό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.