Μόνα Λίζα: Μάχη στο Λούβρο για να δουν τον πίνακα – «Μας φέρονται σαν να είμαστε ζώα»

Για το αινιγματικό της χαμόγελο σχηματίζονται τεράστιες ουρές, με την αναμονή να χτυπά «κόκκινο» και την ένταση να γίνεται φανερή. Στους διαδρόμους του Μουσείου του Λούβρου, έξω από τις γυάλινες πυραμίδες, στην κυλιόμενη σκάλα επικρατεί το αδιαχώρητο. Το πλήθος συρρέει προς τον χώρο όπου φιλοξενείται η Μόνα Λίζα και επιδιώκει να αντλάξει ένα… βλέμμα μαζί της.

Η κοσμοσυρροή όμως φέρνει και παράπονα. Επισκέπτες του Μουσείου του Λούβρου δυσαρεστούνται από τον συνωστισμό που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την απόλαυση του αριστουργήματος της τέχνης.

Η μεταφορά του έργου από την αίθουσα Salle des États, όπου γίνονται εργασίες ανακαίνισης, στη μαγευτική Galerie Médicis, χώρο τον οποίο κοσμούν πίνακες του καλλιτέχνη του Μπαρόκ Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, δημιουργεί μεγάλη εστία παραπόνων.

Το στοίχημα για το Μουσείο του Λούβρου είναι δύσκολο: για να καταφέρουν να ρίξουν μια ματιά στη Μόνα Λίζα οι 30.000 άνθρωποι, που σε ημερήσια βάση παρελαύνουν από τον χώρο, θα πρέπει να έχουν προπληρώσει τις επισκέψεις τους.

Οι επισκέπτες δυσανασχετούν με το γεγονός ότι το προσωπικό του Μουσείου τούς παραχωρεί μόνο ένα λεπτό για να τραβήξουν σέλφι με τη Μόνα Λίζα.

Γίνεται, ακόμη, λόγος για ανοργανωσιά από πλευράς του Μουσείου.

«Όλα ήταν υπέροχα, εκτός από την επίσκεψη στη Μόνα Λίζα. Τόσοι όροφοι με ουρές και μόλις φτάσαμε στην γκαλερί σοκαριστήκαμε. Το προσωπικό μας αντιμετώπισε σαν να είμαστε ένα κοπάδι ζώων. Σκανδαλώδες να δημιουργείται τόσο άγχος για έναν πίνακα», σημείωσε επισκέπτης στο TripAdvisor, ο οποίος τόνισε ότι ο κόσμος υφίσταται τεράστια ταλαιπωρία για να δει απλώς και μόνο για 10 δευτερόλεπτα το έργο.

«Παράλειψέ το. Το 99% των επισκεπτών του Μουσείου του Λούβρου φτάνουν σε αυτό για να δουν τη Μόνα Λίζα. Για να δει κανείς το έργο για 30 δευτερόλεπτα θα πρέπει να περιμένει 1 – 2 ώρες» έγραψε ένας άλλος επισκέπτης στο TripAdvisor.

Σε ετήσια βάση το Μουσείο του Λούβρου προσελκύει πάνω από 10 εκατομμύρια επισκέπτες, το 80% των οποίων εκτιμάται ότι πραγματοποιεί την επίσκεψη για τη Μόνα Λίζα.

Στον χώρο όπου φιλοξενείται κανονικά το αριστούργημα του ντα Βίντσι θα επιστρέψει η Μόνα Λίζα τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της επετείου των 500 ετών από τον θάνατο του καλλιτέχνη.

Check Also

Μοντέλο

Άγρια δολοφονία μοντέλου: Την πέταξε ο σύντροφός της από μπαλκόνι

Το μοντέλο του Playboy που εργαζόταν ως θεραπεύτρια του σεξ, φέρεται να δολοφονήθηκε από τα χέρια του συντρόφου της Gareth Pursehouse

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *