Άμμο

Viral: Ζευγάρι τουριστών κινδυνεύει με 6 χρόνια φυλάκισης επειδή έκλεψε… άμμο από τη Σαρδηνία!

Άμμο βάρους 40 κιλών έκλεψε ένα ζευγάρι τουριστών από τη Σαρδηνία και προσπάθησαν να κουβαλήσουν με το αυτοκίνητό τους μέχρι που τους εντόπισαν οι Αρχές και τώρα… κινδυνεύουν με έξι χρόνια φυλάκιση!

Συγκεκριμένα, η λευκή άμμος της Σαρδηνίας θεωρείται από τους ντόπιους -και όχι μόνο- αγαθό, πράγμα που σημαίνει ότι απαγορεύεται αυστηρά να την απομακρύνει κάποιος από το νησί.

Το ζευγάρι όσο αφορά το περιστατικό υποστηρίζει ότι ήθελε να πάρει την άμμο μαζί του ως “αναμνηστικό” και δεν συνειδητοποίησε ότι έχει διαπράξει παρανομία. Τώρα όμως αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μεταξύ ενός και έξι ετών για το αδίκημα της κλοπής με την επιβαρυντική περίσταση της κλοπής αγαθού δημόσιας χρήσης.

Να σημειωθεί, πως επί σειρά ετών οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται για την κλοπή φυσικών περιουσιακών στοιχείων, περιλαμβανομένης της άμμου.

Βάσει ενός νόμου του 2017, θεωρείται παράνομο το εμπόριο άμμου, βότσαλων και κοχυλιών και συνήθως τιμωρείται με πρόστιμα που φθάνουν και τα 3.000 ευρώ.

Η αστυνομία ανακάλυψε την άμμο μέσα σε 14 πλαστικά μπουκάλια τα οποία είχαν γεμίσει από την παραλία Κία στη νότια Σαρδηνία και τα οποία είχαν τοποθετήσει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους. Οι δύο τουρίστες επρόκειτο να επιβιβαστούν σε πορθμείο στο Πόρτο Τόρες με κατεύθυνση την Τουλόν της Γαλλίας.

Το 1994 απαγορεύτηκε η πρόσβαση στη διάσημη «ροζ παραλία» της νήσου Μπουντέλι, βορειοανατολικά της Σαρδηνίας, εξαιτίας της ανησυχίας για το μέλλον της. Οι αρχές εκφράζουν ανησυχία καθώς πολλοί τόνοι άμμου από τις παραλίες του νησιού «εξαφανίζονται» κάθε χρόνο.

Τουρίστες, κυρίως Ευρωπαίοι ανάμεσά τους και Ιταλοί, γεμίζουν μπουκάλια με άμμο και στη συνέχεια τα «βγάζουν στο σφυρί» στο διαδίκτυο. Και όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που οι Αρχές έχουν εντοπίσει να πωλείτε η άμμος από τουρίστες που είχαν επισκεφτεί τη νησί στις πιο διάσημες πλατφόρμες αγοραπωλησιών.

Σίγουρα πάντως, θα είχε τρομερό ενδιαφέρον να ξέραμε που θα έβαζε την “αναμνηστική άμμο” το ζευγάρι η οποία ζύγιζε 40 κιλά…

Ακολουθήστε το TipTop.gr στο Facebook, το Instagram και το Twitter

Check Also

Νότης Σφακιανάκης

Βίντεο: Ο Νότης Σφακιανάκης κατέρρευσε επί σκηνής

Σοκ έπαθαν οι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου, όπου τραγουδάει ο Νότης Σφακιανάκης καθώς ο τραγουδιστής το βράδυ της παρασκευής κατέρρευσε επί σκηνής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.